Bllokimi i koronavirusit ka filluar zyrtarisht, pas njoftimit se pijet, restorantet, palestrat dhe hapësirat e tjera publike duhet të mbyllin për të ardhmen e afërt.

Nëse jeni duke izoluar me dikë tjetër, kjo është mundësia kryesore për të kërcyer eshtrat e njëri-tjetrit dhe t’i jepni vetes një hit të bukur të dopaminës dhe endorfinave (“hormonet e lumtura”) në të njëjtën kohë, raporton “Metro”.

Por bllokimi fatkeqësisht mund të vazhdojë për një kohë të gjatë. Prandaj, për ta mbajtur jetën tuaj seksuale nga mosndjekja, ne kërkojmë nga ekspertët e seksit të ndajnë këshillat e tyre më të mira se si t’i mbani gjërat pikante në dhomë gjumi.

Mendoni jashtë kutisë

Shikoni përreth jush… çfarë shihni? Një tryezë dhome ngrënieje? Një banak kuzhine? Karrige e re e zyrës tuaj të shtëpisë?

“Mos u kufizoni në shtrat, tregohuni krijues në hapësirën tuaj”, thotë Asa Baav, eksperte seksi dhe themeluese e Tailor Matched.

“Mendohuni përballë murit, përballë një pasqyre, dushit, majave të kuzhinës dhe për ata nga ju që dëshironi të jeni më të ëmbël, përdorni ballkonin tuaj ose lart kundër dritares”.

Masturbim i ndërsjellë

Masturbimi i ndërsjellë është parashikuar të jetë një nga tendencat e mëdha seksuale për të përcaktuar gjeneratën e ardhshme (dhe siç duket, së shpejti për të mposhtur seksin depërtues).

Asa thotë: “Masturbimi me partnerin ju ndihmon të mësoni për trupat e njëri-tjetrit dhe një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u treguar atyre saktësisht se si u pëlqen të zhyten”.

Një shtesë e shtuar për masturbimin e ndërsjellë është se ju jeni duke e ngacmuar në mënyrë të efektshme njëri-tjetrin, gjë që mund të shtojë deri në kulmin eventual.

Mos bëj seks

Le ta sqarojmë, ose më saktë, ekspertja e seksit të Lelo, Kate Moyles. “Merrni kohën për të eksploruar një fushë tjetër të vetë-zhvillimit, për shembull seksin dhe seksualitetin”, na thotë ajo.

Kënaqemi në lojën shqisore

Asa thotë: “Përdorni lojëra të nxehta dhe të ftohta, mendoni kube akulli dhe qirinj dylli dhe vaj masazhi. Luaj me ndjesinë e teksteve të buta dhe të ashpra për të tërheq shqisat e tua”.

Merr lodrat jashtë

“Nëse keni lodra me aplikacione që mund të zgjidhni dridhje, merrni partnerin tuaj në një dhomë të veçantë dhe provoni dridhje dhe intensitete të ndryshme nga ‘larg’, jepini atyre kontrollin”, thotë Dominnique Karetsos.

Jepini partnerit tuaj një masazh intim

Tani që keni më shumë kohë në duar, pse të mos përdorni ato? (Duart, domethënë). Mendoni përtej organeve gjenitale në zonat e tjera erogjene, siç janë lobet e veshit, të voglin e shpinës, krahun e brendshëm, sqetullat dhe pas gjurit.

Drejtoni gishtat poshtë trupit, të partnerit tuaj dhe shikoni se cilat prekje, dhe cilat zona, e bëjnë trupin e tyre të reagojë. “Masazhimi i këmbëve, gërvishtni shpinën dhe mos harroni të godisni tërë trupin si një mënyrë për të gjetur zonat erogjene të njëri-tjetrit”, thotë Asa.

Përqafoni bisedën e ndyrë

Nëse keni ëndërruar gjithmonë që dikush të ju futë në prehrin e tyre dhe t’ju heqë mendjen, të provoni një pozicion të ri seksual ose të përfshiheni në ndonjë rol, mbase hapi i parë do të ishte të bisedoni me partnerin tuaj për fantazitë tuaja.

Asa thotë: “Një mënyrë e dobishme për të filluar një bisedë rreth kthesave, fantazive dhe kufijve tuaj, është duke bërë një listë me partnerin tuaj për ngjarjen e natës”.

MUND TË JU PËLQEJNË