Studiuesit nga Spitali Zhangda zbuluan se gjumi me fytyrë poshtë mund të përmirësojë frymëmarrjen tuaj nëse keni virus.

Dje, ekspertët paralajmëruan se koronavirusi mund të kishte infektuar gjysmën e popullsisë së Mbretërisë së Bashkuar, me shumë njerëz që nuk ishin të vetëdijshëm që madje e kishin atë. Me simptoma që përfshijnë ethe dhe kollë të thatë, mund të jetë e ndërlikuar të dini nëse jeni infektuar apo thjesht keni ftohjen e zakonshme, raporton “Mirror”.

Tani, shkencëtarët kanë këshilluar që nëse mendoni se keni virus, mund të jetë e mençur të rishikoni pozicionin tuaj në gjumë.

Studiuesit nga Spitali Zhangda zbuluan se gjumi me fytyrë poshtë mund të përmirësojë frymëmarrjen tuaj nëse keni sëmundje.

 

Në studim, studiuesit analizuan 12 pacientë me koronavirus në ventilatorë dhe zbuluan se shtrimi i fytyrës poshtë ishte më i mirë për mushkëritë.

Profesori Haibo Qiu, i cili drejtoi studimin, tha: “Ky studim është përshkrimi i parë i sjelljes së mushkërive te pacientët me COVID-19 të rënda që kërkojnë ventilim mekanik dhe presion pozitiv”.

Ndërsa studimi vlerësoi vetëm 12 pacientë, studiuesit shpresojnë se gjetjet do t’i inkurajojnë njerëzit që tregojnë simptoma të rimendojnë pozicionimin e trupit të tyre në shtrat.

MUND TË JU PËLQEJNË