Disa nga fanatikët e palestrës nuk i ndal koronavirusi për të vazhduar ditët e tyre normale në palestër.

Për shumicën prej nesh, ky është një pamje befasuese. COVID-19 mund të përhapet tek kushdo, dhe ndërsa simptomat mund të mos jenë aq të rënda në disa njerëz.

Sipas Charlotte Armitage, Psikologe e Biznesit në YAFTA Consultancy, nuk është vetëm sepse njerëzit janë “egoistë”. Ajo tha: “Në fund të fundit, shoqëria po kërkon të bëjë ndryshime të mëdha në mënyrën se si funksionojnë në një hapësirë ​​shumë të shkurtër kohore”.

Ne duhet të shtyjmë ashpërsinë e situatës tek njerëzit, por duke e bërë këtë në një mënyrë që tjetërsimi i tyre mund të mos funksionojë.

Ajo thotë se gjëja më e mirë për të bërë është, të shpjegojë realitetin e virusit dhe rreziqet e mundshme për shëndetin e tyre dhe ndikimin për shoqërinë.

“Sidoqoftë, instinktet tona të mbijetesës funksionojnë për të na mbrojtur kur perceptojmë një kërcënim, prandaj nëse njerëzit bëhen të vetëdijshëm për kërcënimet e mundshme të virusit për veten ose familjet e tyre, kjo mund të ketë ndikim në mënyrën se si sillen”.

Pra, në vend që të përdorni fjalë të tilla si “egoiste”, mbështetuni fakteve dhe provave të qarta.

Charlotte gjithashtu rekomandon t’u jepni atyre që nuk janë ende në izolim një dorë dhe përgatitje të gatishmërisë për atë kohë.

MUND TË JU PËLQEJNË