Ekziston një ndryshim i madh midis strategjistit dhe taktikës. Një strateg është një person që di të hartojë plane të ndryshme për të arritur qëllime të caktuara, d.m.th. ai mund të zhvillojë një strategji: një teknik është një person që mund të zgjidhë detyra afatshkurtra.

Këtu është një test që do të përcaktojë se kush jeni.

Nëse gjëja e parë që keni parë është macja ju jeni një strateg! Ju mund të perceptoni ide të zakonshme dhe mund të zhvilloni plane afatgjata! Lini mënjanë detajet, sepse perspektiva juaj është më globale, por kjo ju jep mundësinë për të vlerësuar shpejt situatën ose për të mbledhur njohuri të reja.

Nëse në vend të kësaj gjëja e parë që keni parë është miu, ju jeni një person taktik! Shikoni detaje që të tjerët mund t’i humbasin dhe nuk i shohin. Ju nevojitet kohë për të zbatuar planin e vendosur. Skrupuloziteti juaj ju ndihmon të përgatiteni për çdo ngjarje të papritur dhe të veproni në përputhje me rrethanat. Emocionet tuaja shpesh janë nën kontroll dhe është e vështirë të dëmtoni veten. Por nëse dikush ju ofendon, do ta mbani mend për një kohë të gjatë.

Testet vizuale psikologjike na ndihmojnë të zbulojmë diçka më shumë rreth personalitetit tonë, frikën, vlerat, qëllimet dhe aspiratat. Qëllimi i tyre është të nxjerrin saktësisht gjithçka që është në nënndërgjegjen tonë.

 

MUND TË JU PËLQEJNË