Si rezultat i shpërthimit të Coronavirusit, janë mbyllur shkollat në shumë vende te botës.

Për mijëra prindër të cilëve u është kërkuar të punojnë në distancë, kjo do të thotë sfida shtesë kur përpiqeni të balanconi kërkesat e jetës së punës dhe jetës në shtëpi ndërsa Coronavirusi mbetet shqetësim.

Megjithëse shumë prindër kanë pasur një “ditë pune nga shtëpia” kur një fëmijë është i sëmurë ose moti është i keq, realiteti i të punuarit nga distanca çdo ditë përkrah fëmijëve tuaj do të jetë pak e vështirë.

Krijoni një orar – Krijoni një skedule me oraret dhe aktivitetet që duhet të bëni në shtëpi dhe mundohuni që të shfrytëzoni kohë kur fëmijët flenë, shohin tv ose lexojnë ndonjë libër për të punuar.

Komunikoni – Madje edhe më shumë nga sa mendoni se është e nevojshme. Komunikimi është gjëja numër 1 për të cilën duhet të jesh “i vetëdijshëm dhe i menduar”. Kur vjen puna te jeta e punës, këshillohet të jesh transparent në lidhje me faktin se je duke u marrë edhe me nevojat e fëmijëve të tu ndërkohë që punon në mënyrë që kolegët e tu të mos befasohen.

Vendosni kufijtë me fëmijët tuaj – Në krye të komunikimit me kolegët tuaj është thelbësore të vendosni kufij me fëmijët tuaj kur punoni në distancë, veçanërisht nëse ata janë të moshës shkollore. Mund të jetë e dobishme të lejoni fëmijët tuaj të shikojnë më shumë TV dhe të luajnë më shumë lojëra se zakonisht për t’i mbajtur të zënë. Në këtë ngjarje, ju duhet t’u shpjegoni fëmijëve tuaj se kjo është një gjë e veçantë dhe kjo liri nuk do të vazhdojë përgjithmonë. Jashtë të qenit më fleksibël në lidhje me kohën në ekran, Reynolds thotë se gjithashtu duhet t’u tregoni fëmijëve tuaj kur duhet të jeni në modalitetin “mos shqetëso”.

Bëni pushim – Megjithëse mund të ndjeni presion për të mbingarkuar veten ndërsa punoni në distancë, në mënyrë që t’i provoni ekipit tuaj se jeni duke punuar, është e rëndësishme që të krijoni kohë për të marrë një pushim. Pushimet janë të rëndësishme kur punoni në shtëpi. Sugjerohet që për çdo orë punë të përqendruar që do të përfundoni, ju bëni të paktën një pushim 10 minutash për konsumuar ndonjë snack, të shëtisni ose të përshëndesni fëmijët tuaj.

Ndryshime alternative me partnerin tuaj – Nëse jeni në një pozicion ku ju dhe bashkëshorti juaj po punoni nga shtëpia, atëherë ndërrimi i alternuar me partnerin tuaj mund ta bëjë punën nga distanca shumë më të lehtë. Nëse ndërrimi me bashkëshortin tuaj nuk është një opsion, atëherë theksohet se një planifikim i rreptë dhe planifikim shtesë do të jenë thelbësore për të maksimizuar ditën tuaj.

MUND TË JU PËLQEJNË