Kur flasim për instinktin, gjithmonë flasim për një temë disi të vështirë. Sepse pyetja nëse është më mirë të ndjekësh instinktin apo arsyen ka qenë gjithmonë pa përgjigje. Në çdo rast, edhe nëse ne nuk duam të mbajmë një anë, ka disa mesazhe që instinktet tona na dërgojnë dhe që nuk duhet t’i injorojmë kurrë.

Kur instinktet tuaja ju dërgojnë këto mesazhe, kurrë nuk duhet t’i injoroni ato

Së pari duhet të përpiqemi të mos i nënvlerësojmë shenjat e përkeqësimit emocional. Nuk ka asgjë të keqe kur ndjehemi të stresuar apo të shqetësuar dhe kurrë nuk duhet të pretendojmë asgjë, në mënyrë që të mos përkeqësojmë gjendjen emocionale.

Gjithashtu instinkti gjithmonë na sugjeron kur dikush ka nevojë për ndihmë. Ka njerëz që, në të vërtetë, nuk janë në gjendje të kërkojnë ndihmë. Në këto raste jemi ne ata që duhet ta kuptojmë atë vetë dhe duhet ta bëjmë veten të disponueshëm. Kujdes gjithashtu për shenjat paralajmëruese.

Ndodh në fakt që instinktet tona na sugjerojnë që një situatë e caktuar në të cilën mund të ndodhemi të jetë e rrezikshme. Pse ta injorojmë? Nëse ai e sugjeron atë, do të ketë një arsye.

Në fakt, instinkti bazohet në përvojat dhe kujtimet tona. Ai ndoshta mund ta kuptojë para nesh nëse diçka është e destinuar të na bëjë të vuajmë dhe dëshiron të na paralajmërojë.

Dhe, në të njëjtën mënyrë, bën edhe të kundërtën. Instinkti ynë është në gjendje të na tregojë kur një gjë e caktuar na bën të ndjehemi mirë.

Ndoshta ne nuk e kuptojmë atë ose ndoshta kemi ikur nga frika e vuajtjes. Por edhe para arsyes, është instinkti që na bën të kuptojmë nëse dikush na bën të lumtur. Prandaj duhet të përpiqemi të mos e injorojmë atë që instinkti na sugjeron.

MUND TË JU PËLQEJNË