Ministria e Infrastrukturës këto ditë në mënyrë të organizuar ka bërë kthimin e shtetasve kosovarë të cilët kanë mbetur jashtë kufijve të shtetit e që kanë kërkuar të kthehen në Kosovë.

Për ditën e sotme është planifikuar që të kthehen 180 qytetarë në Aeroportin e Prishtinës përmes një fluturimi nga Dyseldorfi. Të gjithë të ardhurit do të vendosen në Qendrën e Studentëve e cila është kthyer në karantinë nga Qeveria e Kosovës. Aty do të qëndrojnë për 14 ditë. Njëjtë do të veprohet edhe për të ardhurit e tjerë.

Për transportin e tyre nga aeroporti deri te Qendra e Studentëve do të kujdeset Forca e Sigurisë së Kosovës.

Ministri i Infrastrukturës, Lumir Abdixhiku, ka kërkuar që të kthehen vetëm ata qytetarë që kanë urgjencë, ndërsa të tjerët të zgjasin qëndrimin e tyre në vendet ku janë aktualisht pasi kapacitetet e Kosovës për kthimin e të gjithëve janë të mangëta.

Sipas tij, ambasadat e Kosovës në të gjithë botën po iu asistojnë të gjithë qytetarëve që të zgjasin të drejtën e qëndrimit nëpër vendet respektive.

Ndryshe, nga Aeroporti i Prishtinës sot do të ketë edhe katër fluturime në nisje, ku dy prej tyre janë në drejtim të Dyseldorfit, një në drejtim të Munihut dhe një në drejtim të Cyrihut.

MUND TË JU PËLQEJNË