Ne të gjithë duhet të masturbohemi gjatë mbylljes nga koronavirusi për të “forcuar sistemin tonë imunitar” dhe “luftimin e infeksioneve”, thonë doktorët.

Nëse jeni urdhëruar të qëndroni brenda dhe të izoloheni në mes të shpërthimit të koronavirusit, mund të mërziteni shumë dhe të vetmuar të mos jeni në gjendje të shoqëroheni – dua të them, ka vetëm kaq shumë Netflix që mund të shikoni, raporton “The Sun”.

Masturbimi jo vetëm që do t’ju japë diçka për të bërë, por edhe do t’ju ndihmojë të qëndroni të shëndetshëm, dhe kush jemi ne që të shkojmë kundër urdhrave të mjekut.

Dr Jennifer Landam, një specialist në terapinë me hormone, sugjeron që masturbimi mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të forcuar forcat e mbrojtjes natyrore të trupit tuaj.

Vetë-kënaqësia është e njohur për të forcuar sistemin tuaj imunitar dhe për të rritur numrin tuaj të qelizave të bardha të gjakut, e cila nga ana tjetër ndihmon për të luftuar infeksionin në trup.

Pikëpamjet e Dr Landom pasqyrohen gjithashtu në një studim të vogël të kryer nga Departamenti i Psikologjisë Mjekësore në Klinikën Universitare të Essen në Gjermani i cili shikoi nga afër efektet e orgazmës përmes masturbimit në numërimin e qelizave të bardha të gjakut.

Po, ndërsa ne jemi dakord që një ekip mjekësh që shikojnë një grup njerëzish të përfshihen në vetë-kënaqësi është mjaft i çuditshëm, rezultatet ishin të qarta dhe u konfirmua që zgjimi seksual dhe orgazma rritën numrin e qelizave të bardha të gjakut dhe rritën sistemin imunitar.

Megjithatë, më shumë se kaq, orgazmat në përgjithësi ju ndihmojnë të relaksoheni dhe të flini më mirë, gjithashtu, dhe më shumë gjumë do të thotë më shumë kohë që trupi juaj të përmirësohet dhe të shërohet.

Për më tepër, NHS madje thotë se ngjallja seksuale dërgon rrahjet e zemrës më të larta, dhe numri i rrahjeve në minutë arrin kulmin gjatë orgazmës.

MUND TË JU PËLQEJNË