Një njeri i pafajshëm u akuzua padrejtësisht, u fut në burg dhe u dënua me dënimin me vdekje. 

Atij iu tha se pas dy ditësh do kryhet ekzekutimi i tij. Kështu që, ai ka vetëm dy ditë për të bërë një plan shpëtimi. Ka një dritare të hapur, por është shumë e lartë dhe njeriu nuk është në gjendje ta arrijë atë. Në një farë mënyre, ai gjeti një lopatë (mos e pyetni se si dhe pse – kjo ndodhi), por atij i duhen të paktën një javë për të gërmuar rrugën e tij dhe ai ka vetëm dy ditë.

Pyetje:

Si mund të shpëtojë?

Përgjigje

Ai nuk ka kohë të gërmojë, por ndërsa po gërmon, ai krijoi një grumbull të madh papastërtish. Ai mund ta përdorë këtë grumbull për të arritur në dritare dhe për të shpëtuar.

MUND TË JU PËLQEJNË