Cilat masa duhet t’i marr një nënë që të shmang përhapjen e virusit tek foshnja?

Aktualisht, shqetësimi kryesor nuk është nëse virusi mund të transmetohet përmes qumështit të gjirit, por përkundrazi, nëse një nënë e infektuar mund të transmetojë virusin përmes pikave të frymëmarrjes gjatë periudhës së ushqyerjes me gji.

Sipas Spitalit Universitar Obstetrik Gjinekologjik Mbretëresha Geraldinë, një nënë duhet të marrë të gjitha masat paraprake të mundshme për të shmangur përhapjen e virusit tek foshnja e saj, duke përfshirë larjen e duarve para se të prekë foshnjën dhe vendosja e një maske për fytyrën, nëse është e mundur, gjatë gjidhënies.

Nëse e mbledh qumështin e gjirit me një pompë manuale ose elektrike të gjirit, nëna duhet të lajë duart para se të prekë çdo pjesë të pompës ose shisheve dhe të ndjekë rekomandimet për pastrimin e duhur të pompës pas çdo përdorimi.

Nëse është e mundur, konsideroni të keni dikë që e ushqen mirë qumështin e gjirit në shishe tek fëmija, transmeton living.

Në seri raste të kufizuara të raportuara deri më tani, asnjë provë e virusit nuk është gjetur në qumështin e gjirit të grave të infektuara me COVID-19.

Kjo nuk do të thotë që nënat nuk duhet të ndjekin rregullat e dhëna nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale!

 

MUND TË JU PËLQEJNË