Princesha Maria Teresa e Spanjës ka vdekur në moshën 86 vjeç pasi u testua pozitivisht për koronavirus.

Princesha, e familjes mbretërore Bourbon-Parma në Spanjë, ndërroi jetë dje, sipas vëllait të saj të vogël, Princi Sixtus Henry i Bourbon-Parmas.

Ajo lindi në Paris, Francë në 28 korrik 1933 nga prindërit, Princi Xavier dhe Madeleine de Bourbon, të cilët kishin gjithsej gjashtë fëmijë. Mbretërorët janë anëtarë të Shtëpisë Bourbon-Parma e cila është një degë kadetare e familjes mbretërore spanjolle, e prejardhur nga dinastia franceze Capetiane.

Një degë kadetësh krijohet kur një anëtar i ri i një familje mbretërore, i cili nuk është trashëgimtari aktual, merr tokat dhe titujt e tij. Anëtarët e familjes dikur sundonin si Mbret i Etrurisë dhe si Duka i Parmas dhe Piacenzas, Guastallas dhe Lucca-s deri në vitin 1859.

Princesha Maria nuk kishte fëmijë. Por ajo la pas një numër nipash dhe nipash, duke përfshirë Princin Carlos të Bourbon-Parmas, Duka i Parmas dhe Piacenzas, Princesha Margarita dhe Princi Jaime.

Lajmi vjen pasi u zbulua se Princi Charles, 71 vjeç, ka një formë të butë të sëmundjes së koronavirusit. Ai është në pronën e Balmoral me gruan e tij Camilla, Dukeshën e Cornwall, e cila u testua negative dhe është pa asnjë simptomë të virusit.

MUND TË JU PËLQEJNË