Nëse e gjeni veten duke luftuar me pasiguri në dhomën e gjumit, mund të përfitoni nga puna në besimin tuaj në fusha të tjera të jetës tuaj, thotë  Dr Jess O’Reilly.

“Punoni për të kultivuar një marrëdhënie (brenda dhe jashtë dhomës së gjumit) në të cilën ndjeheni rehat duke folur për atë që dëshironi.

Kjo mund të fillojë me ndërveprime të përditshme si shprehja e dëshirave në lidhje me atë që dëshironi të hani dhe atë që bëni gjatë fundjavave. Do të përfitoni gjithashtu nga të folurit kur gjërat nuk po funksionojnë për ju (p.sh. jo gjithmonë dëshironi për të parë një shfaqje specifike).

Ndërsa bëheni më të rehatshëm duke kërkuar atë që dëshironi jashtë dhomës së gjumit, aftësitë e pohimit do të vijnë më lehtë në shtrat“, shprehet ajo.

Këtu janë disa gjëra që gratë kurrë nuk duhet të kenë frikë të bëjnë në shtrat.

Qesh

Pritet që gratë të jenë të pacenuara dhe gjithmonë joshëse dhe të lira nga funksionet trupore. Por nuk është gjithmonë kështu. Nëse qeshni ose kryeni një funksion tjetër trupor gjatë marrëdhënies, është mëse normale dhe partneri juaj nuk duhet të jetë shumë gjykues, por të qeshë së bashku me ju.

Thuaj kur diçka nuk po funksionon

Një nga arsyet më të zakonshme që gratë shtiren për orgazmën është për t’i dhënë fund seksit të keq dhe një në dhjetë gra raporton se përjeton dhimbje gjatë marrëdhënies. Ju nuk duhet të ndjeheni të detyruara të zbatoni me asnjë nga këto gjëra. Nëse ndonjë gjë është fizikisht e pakëndshme për ju – ose edhe thjesht nuk është e këndshme – ju keni të drejtë ta thoni këtë. Nëse partneri juaj shtyn prapa, ata nuk po respektojnë pëlqimin tuaj dhe kjo nuk është në rregull.

Kërkoni atë që dëshironi – në detaje

Pasiguria i bën femrat të mos flasin dhe shprehin atë që dëshirojnë gjatë seksit. Partneri nuk ka si të dijë dëshirat apo mendimet tuaja nëse ju nuk tregoni atë doni. Preferencat tuaja nuk mund të jenë identike me ato të partneres së fundit që ka pasur dhe ai mund t’i ngatërrojë gjërat.

Ne jemi mësuar që është e pasigurt të flasim për atë që duam, veçanërisht kur kjo do të thotë të marrësh teknikë, por nuk ka asnjë mënyrë që partneri juaj të dijë se si t’ju prekë nëse nuk ua tregoni. Në qoftë se preferencat tuaja nuk do të jenë identike me partnerin e tyre të fundit.

Thuaj “Jo” – Në çdo pikë

Gratë shoqërizohen për të vendosur dëshirat e të tjerëve përpara tyre. Dhe është e rëndësishme të merren parasysh dëshirat e partnerit tuaj. Por të jesh partner i vëmendshëm nuk ka pse të thotë të jesh poshtë për gjithçka. As nuk do të thotë që nëse keni filluar diçka, duhet ta ndiqni. Gjithmonë është mirë të thuash “jo”, pavarësisht se sa larg ka përparuar takimi. Dhe nëse partneri juaj dëshiron marrëdhënie kur nuk bëni (ose anasjelltas), ka shumë mënyra për ta për të përmbushur nevojat e tyre pa ju bërë presion.

Thuaj “Po”

Duhet të thoni “po” marrëdhënies që dëshironi me të vërtetë pa turp apo frikë. Shumë prej nesh janë mësuar vetëm t’i thonë “Po”. Lloji i marrëdhënies për të thënë “po” është lloji me të cilin jeni komod.

Kërkoni më shumë

Nuk ka asgjë të keqe të keni kërkesa në dhomën e gjumit. Nëse partneri mendon se marrëdhënia ka mbaruar pasi ai ka arritur kulmin e kënaqësisë ju nuk duhet të heshtni. Ata duhet të ndjehen keq nëse lënë pas dore kënaqësinë tuaj dhe të jenë të gatshëm t’ju japin atë që keni nevojë.

Me pak fjalë, nuk duhet të keni frikë kurrë të jeni vetvetja në shtrat, pavarësisht se kush është ai person. Në fund të fundit, duhet të jemi vetvetja kur gjejmë partnerë që me të vërtetë na përqafojnë ashtu siç jemi.

MUND TË JU PËLQEJNË