Për shumicën prej nesh, duke u varrosur gjallë do të ishte një makth. Në emër të shkencës, një njeri me emrin Greg, kërkoi të zbulojë se sa kohë mund të mbijetoni nëse jeni varrosur gjallë, apo diçka të tillë.

Me një mjek dhe një ambulancë të përgatitur në rast se gjërat dilnin jashtë kontrollit, Greg mori një arkivol, i cili u vulos nën një panel transparent hermetik.

Ata përdorën gjithashtu një pajisje për matjen e niveleve të oksigjenit në gjak dhe një tjetër për të analizuar përbërjen e ajrit të bllokuar brenda arkivolit.

Kutia filloi të mjegullojë për shkak të kondensimit së bashku me përqendrimin e CO2 në ajër dhe e bëri të vështirë për Gregun të merrte frymë.

Luftimi në përpjekje për të dalë vetëm e bëri situatën më keq, pranoi ai, sepse duhej më shumë oksigjen.

Më në fund mjeku vendos për lirimin para se gjendja të bëhej shumë serioze.

Dhe rezultati ishte:

Nëse dikush do të përpiqet për të shpëtuar nga një arkivol i mbyllur do të ketë rreth 60 minuta të jetës.

MUND TË JU PËLQEJNË