Bota femërore është e gjerë dhe komplekse por, duke dashur të arsyetojmë në terma të përgjithshëm, këtu janë arsyet më të zakonshme që çojnë në tradhti.

Thuhet se burrat tradhtojnë kryesisht të shtyrë nga oreksi i tyre seksual. Urgjenca fizike e një momenti, mund të shënojë fundin e një marrëdhënieje të qëndrueshme. Në të njëjtën mënyrë, gratë thuhet se tradhtojnë nga zemra, sepse ato nxiten nga diçka më e thellë, mbase nga mundësia e lindjes së një marrëdhënie të re.

Përtej klisheve, disa motivime pas një tradhtie kanë tendencë të jenë më të përhapura se të tjerët.

Duke parë botën femërore, shumë gra tradhtojnë prej pasivitetit të partnerëve të tyre. Injorimi dhe neglizhimi i partnerit, nga gjeste të vogla të përditshme deri në sferën seksuale, mund të hapë shikime drejt tradhtive të mundshme.

Disa gra mashtrojnë për hakmarrje. Pasi zbuloni tradhtinë e partnerit tuaj, mund të vendosni të përfundoni historinë tuaj ose ta falni. Natyrisht që zgjedhja është shumë më komplekse kur jeni i martuar, gjë që ndoshta ka çuar në lindjen e një ose më shumë fëmijëve. Sidoqoftë, falja nuk është aspak e lehtë dhe shpesh njeriu e gjen veten ta pranojë këtë rrugë pa pasur forcën e nevojshme për ta harruar brenda vetes. Mund të ndodhë gjithashtu që ekuilibri i çiftit të tronditet.

Në epokën e Tinder, sigurisht që nuk ka mungesë të çifteve që kanë zgjatur me vite, historia e të cilave mbase filloi në tavolinat e shkollave. Histori dashurie nga filmat që kanë nevojë për mirëmbajtje të vazhdueshme. Është e vështirë ta mbash flakën gjallë për një kohë të gjatë, veçanërisht nëse e gjen veten duke kapërcyer murin 10-vjeçar së bashku në moshën 30 vjeç. Ky është ndoshta motivimi më i ashpër për një tradhti, e lindur pothuajse rastësisht, shpesh që rezulton nga alkooli, por, më thellësisht, nga dëshira për të provuar diçka ndryshe.

Të bëhesh nënë nuk do të thotë të shtypësh një buton dhe të anulosh papritur jetën e dikujt, instinktet dhe dëshirat e dikujt. Një grua mbetet e tillë edhe pasi të lindë një fëmijë. Kështu që të gjesh veten të ngulur në pasqyrë, të kuptosh që je ngecur në një lidhje ose martesë që nuk ofron asnjë rrugëdalje tjetër përveç asaj të rolit të nënës, krijuesit, mund të jetë shkatërruese.

Më në fund, motivimi i fundit është më stereotipi, i cili e lidh tradhëtinë me sferën sentimentale. Shumë gra tradhtojnë sepse kanë kuptuar prej kohësh brenda vetes se marrëdhënia e tyre e tanishme ka marrë fund. Të jesh në gjendje t’i jap fund fjalës nuk është gjithmonë aq e lehtë, kështu që ka nga ata që presin një dozë kurajoje të dhënë nga zemra e tyre, e marrë nga një njeri tjetër, si dhe trupi i tyre.

MUND TË JU PËLQEJNË