Duke u bazuar në një studim suedez, mund të thuhet se numri i këpucëve tregon shumë për jetëgjatësinë tuaj.

Ky hulumtimi i studiuesve suedezë ka nisur në vitin 1987 dhe ka analizuar gjithsej 800 njerëz.

Po i njëjti studim është përsëritur dy vite më parë, ku morën pjesë disa mijëra meshkuj dhe femra.

Shkencëtarët suedezë thonë se numri i këpucëve mund të lidhet ngushtë me jetëgjatësinë, por kjo e fundit mund të shtohet nëse ushqeheni shëndetshëm dhe kryeni aktivitete fizike rregullisht.

Sido që të jetë, ja si vijon raporti i jetëgjatësisë, përcaktuar sipas numrit të këpucëve:

Tek femrat:

Numër 35: 64-69 vite

Numër 36: 70-76 vite

Numër 37: 77-82 vite

Numër 38: 78-84 vite

Numër 39: 73-75 vite

Numër 40: 70-72 vite

Numër 41: 67-70 vite

Numër 42: 66-69 vite

Tek meshkujt:

Numër 41: 73-77 vite

Numër 42: 75-82 vite

Numër 43: 74-79 vite

Numër 44: 67-72 vite

Numër 45: 66-69 vite

MUND TË JU PËLQEJNË