Aloe është një bimë me përfitime të shumta për trupin, lëkurën dhe flokët tanë. Ajo ka aftësinë të mbajë lagështinë, veçanërisht në klimat më të thata ku uji është i pakët.

Kjo veti e mrekullueshme e bën aloe-n kandidaten e përsosur për marrjen dhe ruajtjen e lagështisë në flokët tanë. Aloe përmban mijëra vitamina, aminoacide dhe minerale për flokët tanë, ndonëse përbërja kryesore është uji.

Përveç tërheqjes dhe ruajtes së lagështisë në flokë, shumë njerëz besojnë se aloe vera ndihmon edhe në rritjen e shëndetshme të flokëve. Mund të jetë e dobishme për ata që pësojnë humbje të flokëve për shkak të mungesës së hekurit sepse është e mbushur me vitaminë C.

Është gjithashtu e pasur me vitamina E, e vitamina C, ndihmon në mbrojtjen kundër radikaleve të lira.

MUND TË JU PËLQEJNË