Pacientët të cilët për shkak të koronavirusit janë seriozisht të sëmurë në shtetin Nju-Jork marrin doza të mëdha të vitaminës C.

Kjo bëhet në bazë të raporteve premtuese që u ka ndihmuar shumicës së njerëzve në Kinën e goditur rëndë

Dr. Andrew G. Weber, pulmolog, ka thënë që pacientët e tij në kurën intensive me koronavirus menjëherë marrin 1.500 miligramë intervenoz vitaminë C.

Sasi identike të antioksidantit të fuqishëm sërish aplikohen tri deri në katër herë në ditë, ka thënë ai.

Kjo dozë është më shumë se 16 herë se sa rekomandimet nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë, që përdorimi i vitaminës C, që është vetëm 90 miligram për meshkujt në moshë të rritur dhe gratë.

“Regjimi bazohet në trajtime eksperimentale të administruara te njerëzit me coronavirus në Shanghai, Kinë”, tha Weber. Sipas tij, pacientët që morën vitaminë C kanë bërë shumë më mirë sesa ata që nuk morën vitaminë C.

Zëdhënës Jason Molinet i Northwell, i cili operon 23 spitale, përfshirë Spitalin Lenox Hill në Manhattan’s Upper East Side, tha se vitamina C ishte duke u përdorur “gjerësisht” si një trajtim coronavirus në të gjithë sistemin, por vuri në dukje se protokollet e ilaçeve ndryshonin nga pacienti në pacient.

Që nga e marta, spitalet e Nju Jorkut kanë leje federale për të dhënë një koktej hidroksilkorin dhe azitromicina për pacientët e sëmurë në gjendje të rëndë.

Vitamina C është një vitaminë e tretshme në ujë që ka një rol të rëndësishëm në procese të ndryshme fiziologjike, ndër të cilat edhe forcimi i imunitetit dhe trajtimi i ftohjes

Ekspertët thonë se vitamina C ndihmon trupin, veçanërisht zorrët për të përthithur sa më shumë hekur.

Vetëm sigurohuni që të përdorni vitaminë C pa shtesa sheqeri.

MUND TË JU PËLQEJNË