Familjarët duhej të bëjnë një bisedë të ndershme se si Covid-19 mund të ndikonte në to.

Njerëzit e shqetësuar mund të sëmuren rëndë për shkak të koronavirusit duhet të fillojnë të planifikojnë sesi sëmundja mund të prekë ata, tha një mjek i lartë, raporton “Independent”.

Profesori Dominic Wilkinson, një konsulent neonatolog dhe profesor i etikës në Universitetin Oksford, tha se familjet “vendimtare” kishin një bisedë të hapur dhe të ndershme për mënyrën sesi shpërthimi mund të ndikojë tek ata më në rrezik.

Ai gjithashtu theksoi rëndësinë e planifikimit për ata që janë të moshës së mesme në mënyrë që ata të mund të menaxhojnë pritjet e tyre rreth ofrimit të kujdesit shëndetësor nga një NHS që tashmë punon “mbi kapacitetin e saj normal”.

Profesor Wilkinson shtoi se ndërsa stafi i NHS do të sigurojë që çdo pacient të jetë në kujdes, disa trajtime mund të mos jenë të disponueshme ose në furnizim të shkurtër.

MUND TË JU PËLQEJNË