Varësia afektive (ose dashuria patologjike) vjen kur dashuria bëhet një varësi impulsive, e detyrueshme dhe jo e shëndetshme.

Për ata që vuajnë nga pavarësia emocionale, shenjat nuk janë gjithmonë të lehta për t’u identifikuar, megjithëse ato mund të bëhen mjaft të dukshme me kalimin e kohës. Këtu janë katër shenjat që ju dëshmojnë qartë se lidhja juaj është kthyer në diçka toksike…

Vetëvlerësim i ulët

Për ata që vuajnë nga kjo gjendje, mendimet poshtëruese për veten e tyre janë pjesë e jetës së përditshme. Në këto raste po flasim për vetëvlerësim të ulët, personi që vuan nga kjo kërkon vazhdimisht konfirmim dhe njohje nga partneri.

Varësia, shqetësimi i tepërt dhe xhelozia

Shqetësimi i tepërt i partnerit, fiksimi dhe kontrolli janë shenja paralajmëruese. Kërkoni ndihmë.

Frika nga të qenit vetëm

Ka njerëz që janë të lumtur vetëm nëse janë në një lidhje. Mos harroni vlerën tuaj pa marrë parasysh se kush është në krahun tuaj.

Mosinteresim dhe izolim

Humbja e interesave të dikujt, largimi dhe përqëndrimi ekskluzivisht tek partneri, nuk janë një sjellje e shëndetshme. Kini kujdes!

MUND TË JU PËLQEJNË