Marrëdhëniet në distancë kanë qenë gjithmonë në qendër të mendimeve të ndryshme. Ka nga ata që nuk i kuptojnë ato dhe nga ana tjetër janë ata që e kanë jetuar këtë lloj marrëdhënie dhe thonë se është më mirë të jetosh larg, por të bashkuar nga dashuria, sesa të heqësh dorë nga një ndjenjë e thellë. Sepse në një lidhje në distancë dinamika që hyn në lojë është e ndryshme dhe në një farë mënyre edhe më e fortë, aq sa midis dy partnerëve krijohet një marrëdhënie e veçantë, harmonike dhe shpesh sikur mblidhet në një botë të veçantë.

Sidoqoftë, si të gjitha historitë e dashurisë, madje edhe mes atyre që janë në distancë, mund të ndodhë që dashuria të përfundojë. Në këto raste, të kuptuarit mund të jetë më e vështirë pikërisht për shkak të dinamikës së ndryshme mbi të cilën bazohet marrëdhënia. Pra, le të përpiqemi të kuptojmë se cilat janë shenjat që duhen parë për të njohur një histori që tashmë ka marrë fund.

Marrëdhënia në distancë, shenjat që tregojnë se është koha për t’i dhënë fund asaj

Ka shumë arsye për të menduar që t’i japësh fund një marrëdhënie në distancë dhe vetëm ata që lidhen drejtpërdrejt mund ta dinë kur distanca është një kufi ose kur mund të shndërrohet në një burim.

Nuk e ndjeni mungesën e tij. Një nga shenjat e para që tregon se diçka nuk shkon me marrëdhëniet është mungesa, e cila zakonisht është tipike për marrëdhëniet në distanca. Nëse gjatë ditës jetoni në qetësi dhe nuk ndjeni nevojën për t’i treguar partnerit tuaj momentet e bukura dhe më pak të bukura të jetës tuaj, ky mund të jetë një problem.

Nuk keni shumë dëshirë ta shihni. Para momentit kur më në fund mund të shihnit njeri-tjetrin ishte në qendër të çdo mendimi tuaj dhe emocioni që ndjenit ishte i papërmbajtshëm. Nëse e gjithë kjo është venitur me kalimin e kohës dhe nëse e gjeni veten duke shtyrë takimin tuaj për asnjë arsye të dukshme, mbase dashuria që ju bashkoi nuk është më aq e fortë.

Nuk ka tema bisede. Është e domosdoshme që komunikimi në një lidhje në distancë të jetë i gjatë. Ju qëndroni me orë të tëra në telefon dhe nëse sot gjithçka është më e lehtë falë mundësisë për të parë veten në video, në fund të fundit ajo që bën diferencën është se sa keni arritur të ruani bashkëveprimin e dhënë duke e njohur thellësisht veten. Për këtë arsye, kur e shihni veten duke folur sa më pak dhe pothuajse dëshironi të mbyllni, është e qartë se gjërat nuk janë më si në fillim. Sigurisht, çdo marrëdhënie pëson një lloj ngadalësimi pas fazës fillestare por kjo nuk duhet të jetë pjesë e dëshirës për të parë dhe ndjerë, pasi ato janë shenja të një marrëdhënieje që është e mirë ose në të kundërt që ka mbaruar.

Nuk doni të pajtoheni. Nëse debatoni dhe telefonata përfundon keq, nuk ndjeni më nevojë ta merrni në telefon dhe të pajtoheni. Në fakt, në disa mënyra ju ndjeni një lehtësim të vogël duke pasur parasysh që keni një justifikim për të mos e marrë atë. Edhe kjo është padyshim shenja e një marrëdhënieje që nuk shkon siç duhet dhe mbi të cilën duhet të ndalemi të reflektojmë.

Nuk u tregoni miqve tuaj për të. Kur jeni me dikë, me përjashtim të fazës fillestare, mezi prisni ta prezantoni me miqtë dhe gjithashtu të ndani momentet e kaluara nën shoqërinë e tij. Kur nuk ndjeni se duhet ta bëni atë dhe nuk përfundoni duke folur për partnerin tuaj me të tjerët, është një formë largësie që mund të tregojë fundin e marrëdhënies.

Këto janë vetëm disa nga shenjat që tregojnë se një marrëdhënie në distancë ka mbaruar. Këtyre mund t’u shtohet mungesa e entuziazmit për të parë njëri-tjetrin, heshtjet gjithnjë e më të zgjatura, mungesa e nevojës për kontakt fizik edhe kur nuk e shihni njëri-tjetrin për një kohë të gjatë, etj … Kjo është padyshim një situatë më delikate sepse shpesh kjo lloj tregimi të çon në një intimitet emocional që mund të vështirësojë gjithçka.

Nëse mendoni se gjërat nuk shkojnë mirë dhe po mendoni të merrni një pushim ose të largoheni, gjëja më e mirë për të bërë do të ishte komunikimi i drejtpërdrejtë me të. Disa tema, në të vërtetë, nuk duhet të diskutohen kurrë me telefon sepse të kuptuarit e njëri-tjetrit është edhe më e vështirë, veçanërisht nëse bëhet fjalë për diçka të rëndësishme, siç është marrëdhënia.

MUND TË JU PËLQEJNË