Pas Norvegjisë, Zvicra radhitet e dyta në Indeksin e Grave, Paqes dhe Sigurisë 2019.

Dhjetë vendet e para ishin të gjitha në Evropë ndërsa dhjetë më të këqijat në Azinë Qendrore, Lindjen e Mesme dhe Afrikën.

Pjesa e grave në vendet paralamentare ishte në rritje, sidomos pas zgjedhjeve te fundit parlamentare në Zvicër.

Vitet mesatare të shkollimit në Zvicër janë (13.4), përqindja e grave që përdorin telefona celularë (93.7%), përfshirja financiare (98.9%).

E vetmja zonë ku Zvicra ishte më keq sesa herën e kaluar ishte përqindja e grave 25 vjet e më të vjetër që janë të punësuara. Kjo ra nga 60.3% (2017) në 58.9% (2019).

Sidoqoftë, shkalla e punësimit të grave në Zvicër ishte akoma më e lartë se disa vende në dhjetëshen e parë, përfshirë Danimarkën (54.4%), Finlandën (51.6%), Austri (52.8%), Mbretërinë e Bashkuar (55.6%), Luksemburgun (54.8%) dhe Hollandë (54%). Udhëheqësi botëror në këtë masë ishte Irlanda (68.6%).

Duke përjashtuar kombet e shkatërruara nga lufta, Pakistani u rendit në vendin më të keq për të qenë një grua. Një femër mesatare atje merr 3.7 vjet arsim, ka një shans 24.2% për të punuar, një shans 34% për të pasur një telefon celular dhe vetëm 7% shans për të pasur një llogari bankare.

MUND TË JU PËLQEJNË