Ka shumë pengesa që na pengojnë të arrijmë qëllimet tona, por një nga më të rëndësishmet janë ndjenjat që nuk jemi në gjendje t’i kultivojmë.

Kur nuk jemi në harmoni të përsosur me brendësinë tonë, ne nuk arrijmë potencialin tonë të vërtetë dhe përfundojmë të humbasim shumë mundësi për të tërhequr suksesin, që aq shumë e dëshirojmë. Sidoqoftë, duke kuptuar ndjenjat që duhet të kultivojmë, udhëtimi drejt një jete më të lumtur dhe më të përmbushur bëhet më i lehtë.

Testi i sotëm është për ata që duan të dinë se cilat ndjenja duhet të kultivojnë, për të arritur realitetin e begatë që kanë dashur gjithmonë.

Për të zbuluar tuajin, së pari duhet të zgjidhni një nga zogjtë dhe më pas të lexoni tekstin për të njohur këtë informacion të çmuar.

Nëse keni zgjedhur…

Pula
Dashuria për veten është ndjenja që ju duhet të kultivoni për t’u afruar me objektivat tuaja.

Jeni vazhdimisht të zënë, ju bëni një milion gjëra dhe mezi keni kohë të kujdeseni për veten, por megjithatë ndjeheni se nuk jeni më aty ku doni të jeni. Kjo për shkak se jeta juaj nuk është e organizuar. Ju duhet të analizoni me qetësi rutinën tuaj dhe të mësoni t’i jepni përparësi vetes dhe suksesit tuaj. Kur vendosni qëllimet tuaja të vërteta, me durim dhe dashuri për veten tuaj, duke thënë “jo” kur është e nevojshme, do të kuptoni se rruga juaj drejt suksesit do të jetë shumë më e qartë.

Rosa
Ajo që ju duhet për të filluar një jetë të re është të falni.

Keni kaluar shumë situata të vështira, të cilat janë ende gjallë tek ju. Vështirësia për të falur me të vërtetë dhe ecur përpara ju mban të mbërthyer në një jetë të pakënaqur, pa përparim dhe prosperitet.

Lëreni mënjanë krenarinë dhe kuptoni se falja është më e rëndësishme për ju sepse ju çliron nga një jetë e kufizuar. Ajo që ka kaluar, ka kaluar dhe nuk mund të vazhdojë t’ju dominojë. Falni dhe jepini vetes mundësinë për të filluar dhe të keni një jetë më të lumtur.

Gjeli
Ndjenja që ju duhet të kultivoni për të arritur qëllimet tuaja është respekti për veten.

Ju vazhdimisht po ndryshoni sjelljet dhe fjalët tuaja për të kënaqur njerëzit dhe për të marrë vlefshmëri prej tyre, edhe nëse ju lëndon emocionalisht dhe mjegullon personalitetin tuaj.

Në këtë mënyrë, ju kurrë nuk do të merrni atë që dëshironi me të vërtetë dhe do të jetoni si skllav ndaj njerëzve të tjerë për gjithë jetën. Respektoni veten dhe mësoni të vlerësoni veten tuaj mbi çdo njeri. Vetëm kur e impononi veten dhe nuk hiqni dorë nga origjinaliteti juaj, do të jeni gati të provoni suksesin e vërtetë.

Korbi
Besimi është ndjenja që ju mungon për të ndryshuar historinë tuaj.

E shihni veten me inferioritet shqetësues. Besoni se të gjithë rreth jush janë shumë më të mirë dhe se kurrë nuk do të kishit pasur shanse të kishte sukses në gjithçka që provoni. Ky mendim është armiku juaj më i madh në rrugën drejt prosperitetit.

Kuptoni se nuk jeni inferiorë ndaj askujt dhe ato që kanë vërtet rëndësi janë veprimet që ju ndërmerrni drejt objektivat tuaja. Krahasimi ju bën të humbni kohë, në vend të kësaj investoni në qëndrime pozitive dhe në një karakter të admirueshëm dhe do të jeni shumë më afër të gjitha ëndrrave tuaja.

Mjellma
Ndjenja që duhet të kultivoni tani është empatia.

Ju jeni ai person që kurrë nuk ka kohë për të dëgjuar dhe ofruar mbështetje për ata që janë rreth jush, kërkon vetëm që miqtë dhe familja juaj të dëgjojnë gjithmonë ju, kur kaloni një krizë. Egoizmi juaj nuk ju shpie askund, ai thjesht ju pengon të arrini qëllimet tuaja.

Suksesi dhe realizimi i ëndrrave bëhen shumë më të lehtë për ata që kanë përulje dhe pastërti në zemrat e tyre. Transformoni thelbin tuaj dhe përpiquni të jeni një person më i mirë, dhe do të shihni se si do të hapet rruga e lumturisë për ju.

MUND TË JU PËLQEJNË