Është koha t’i ndryshoni disa gjëra. Është koha t’i harroni të gjitha çmenduritë që ju kanë ndodhur vitin e kaluar dhe nuk ka nevojë të bëni hapa gjigand, por ka disa gjëra që mund t’i bëni. Këto janë sfida të vogla por me vlerë të cilat do t’jua zbukurojnë vitin që në fillim.

Mësoni t’i pranoni kritikat. Mos i merrni gjërat personalisht. Nëse dini të pranoni kritikat qëllim-mira, do të bëheni njeri më i mirë.

Bëhuni të fortë dhe largohuni nga njerëzit helmues. Mos lejoni dikë t’ju shtyjnë të bëni gjëra që nuk i doni. Çlirohuni nga helmi në jetën tuaj!

Nëse doni dikë, thuajuani! Mos pritni ditë të veçanta për t’u thënë njerëzve se i doni. Jeta është e shkurtër dhe gjithçka mund të ndodhë!

Asnjëherë nuk është vonë për t’i realizuar ëndrrat. Mos u bëni shumë e rreptë ndaj vetes, bëni një plan, përqëndrohuni, por mos u nervikosni nëse nuk shkon gjithçka vaj.

Mos u obsesiononi me ide rreth asaj se ku duhet të mbrrini për disa muaj apo për një vit. Nëse vazhdimisht mendoni për këtë, vet do t’i krijoni vetes shtypje të panevojshme.

Largohuni nga njerëzit që jua shterrin energjinë. Këta janë njerëzit që veç marrin, por nuk japin asgjë.

Ushtroni. Filloni të bëni diçka që do t’ju bëjë më të lumtur dhe më të shëndetshëm.

Gjeni një hobi. Gjeni diçka që çdoherë keni dashur ta bëni, por asnjëherë nuk keni pasur kohë. Investoni ne veten tuaj dhe mësoni diçka interesante dhe të dobishme.

Provoni gjëra të reja për të cilat nuk keni menduar më herët.

Kaloni më pak kohë në rrjete sociale. Ato jua ndikojnë negativisht humorin.

Pranojini gabimet tuaja. Mos u përpiqni çdoherë të gjeni një fajtor, mos kërkoni arsyetime. Qëndroni pas veprave tuaja dhe përpiquni ta përmirësoni atë që keni gabuar.

Çmojeni veten. Trupi juaj është i shenjtë. Ruajeni dhe çmojeni veten!

Lexoni libra! Por ama libra të vërtetë. Nuhatini faqet, shtrihuni në krevat dhe lexoni!

Luf|toni për veten. Nëse nuk pajtoheni me diçka, thuajeni! Nuk do të thotë se duhet të krijoni mosmarrveshje e drama, por mos heshtni për gjërat që nuk ju përshtaten.

MUND TË JU PËLQEJNË