Shikoni se si me një ushtrim të thjeshtë mund ta zgjidhni problemin i cili ju mundon, ndoshta kaherë

Pozita galiç në Indinë e lashtë është aplikuar edhe si nxitje për zbrazjen e zorrëve. Ajo është pozë e cila ndihmon në rastin e kapsllëkut, transmeton Telegrafi.

Fatkeqësisht, nëse vuani na kapsllëku, mjekët nuk do t’ju rekomandojnë qëndrimin galiç. Në vend të tij, më me dëshirë do t’ju japin laksativë apo ndonjë ilaç tjetër.

Ne jemi mësuar që të qëndrojmë ulur në karrige, divane, krevate, derisa pozitën galiç mund ta shohim vetëm te fëmijët e vegjël. E po a e dini që mënyra e jetesës “ulur” është një ndër shkaktarët kryesorë të kapsllëkut kronik?

Me ulje afatgjatë muskujt e vitheve dhe anusit bëhen gjithnjë e më të dobët, tretja e ushqimit ngadalësohet, zorrët bëhen dembele dhe pasive, ndërsa kështu krijohen kushtet për shfaqjen e hemorroideve të dhembshme dhe të pakëndshme.

Prandaj, nëse dëshironi të pengoni këto vështirësi, sa më shpesh praktikoni qëndrimin galiç!

Provoni qëndrimin galiç i cili në jogë quhet malasana:

– qëndroni ashtu që shputat t’ju jeni të vendosura më gjerë se gjerësia e kërdhokullave, dhe lakohuni pak nga ana e jashtme

– merrni frymë thellë

– bashkoni shuplakat e duarve në lartësi të zemrës suaj

– derisa merrni frymë uluni në pozitën galiç, me shpinë të drejtë – me bërryla butësisht shtyni gjunjët tuaj

– qëndroni në atë pozitë duke numëruar deri në nëntë, apo më gjatë, sado që të ndieni kënaqësi.

MUND TË JU PËLQEJNË