Agim Ramadani (1963-1999) lindi në fshatin Zhegër të komunës së Gjilanit, në Kosovë, me 3 maj të vitit 1963.

Shkollimin fillor e kreu në vendlindje, të mesmen shkollën teknike në Gjilan në vitin 1980, ndërsa Akademinë ushtarake-drejtimi i komunikacionit në Zagreb të Kroacisë.

Për t’ju njohur më mirë me jetën e heroit të Kosovës, Gazeta Metro ka përzgjedhur disa fakte nga jeta e tij që ndoshta s’i keni ditur:

1. Heroi Ramadani, ka qenë edhe poet

Me poezi dhe pikturë është marrë që nga shkollimi i mesëm. Përderisa poezitë e tij, sa ishte gjallë i mbetën të shpërndara nëpër revista të ndryshme e në dorëshkrim.

2. Ka qenë ushtarak në Zvicër.

Atje ka jetuar si emigrant politik, mëqe me fillimin e luftës në Kroaci, ai braktisi ish Armatën Jugosllave ku punonte si oficer.

3. Përveç Akademisë ushtarake Agim Ramadani në vitin 1998 pranohet antarë nderi në Akademinë Evropiane të Arteve.

4. Ai ishte edhe piktor.

Si piktor organizoi ekspozita kolektive e përsonale në Kroaci.

5. Në luftë u njoh me emrin Katana.

Llogaritet si një nga heronjtë më të njohur të historisë së re shqiptare.

6. Është përfaqësuar në disa leksikone dhe antologji të shkrimtarëve shqiptarë, të botuara pas vitit 2000.

Agimi la pas vetes tre pasardhës, djemtë Jetonin dhe Edonin, si dhe vajzën Laurinën.

MUND TË JU PËLQEJNË