Femrat vazhdimisht ankohen kur i dashuri fle pas aktit, sepse konsiderojnë që atëherë në repertor vjen koha intime e përkushtuar afrimit.

Besoni apo jo, ekziston shpjegimi shkencor përse gjinia mashkullore më shpejt zhytet në gjumë, ndërkaq ekzistojnë madje edhe disa këshilla me ndihmën e të cilave mund ta pengoni.

Në të vërtetë, është krejtësisht normale që edhe meshkujt, edhe femrat të ndihen të përgjumur pas aktit, posaçërisht që seksi di shumë të jetë i lodhshëm fizikisht dhe emocionalisht.

Nëse nuk dëshironi që i dashuri juaj menjëherë të zhytet në gjumë, atëherë ndiqni këto këshilla:

1. Për fillim shmangni aktin në dhomë të errët, sepse prania e dritës mund t’i pengojë sinjalet të cilat do të nxisnin proceset kimike për përgatitje për gjumë.

2. Shmangni edhe aktin vonë në mbrëmje, sepse pikërisht nuk është shumë për t’u habitur nëse dëshira për të fjetur gjumë shfaqet menjëherë pas seksit. Më mirë bëni seks herët në mëngjes apo pasdite.

3. Dhe, përfundimisht, bëni marrëdhënie para racioni – ndjenja e urisë juve dhe partnerin do t’ju mbajë të zgjuar dhe është mirë e njohur që më lehtë flihet gjumë atëherë kur jemi të ngopur.

MUND TË JU PËLQEJNË