Testi më i shkurtës i inteligjencës në botë përbëhet vetëm nga 3 pyetje – por vetëm 17% e njerëzve arrijnë ta përfundojnë me sukses.

Megjithatë nuk është aq e thejshtë sa mendoni për shkak se vetëm 17% që kanë hyrë në test kanë kaluar atë, raporton “Daily Star”.

Ndryshe ky test quhet Test mbi reflektimin kognitiv, dhe fillimisht kishte qenë pjese e një hulumtimi të publikuar në vitin 2015, transmenton lajmi.net.

Si pjesë e këtij hulumtimi, janë përfshirë më shumë se 3000 persona, me shkollim të ndryshëm. Madje, ata të cilët ishin në top Universitetet e Amerikës, si Jale dhe Hardvard kishin pasur problem në përgjigjen në këto pyetje.

Këtu i keni pyetjet?

Një shkop dhe një top kushtojnë 1.10 euro në total. Shkopi kushton 1 euro më shumë sesa topi. Sa shumë kushton topi?

Nëse duhet 5 makina dhe 5 minuta për të bërë 5 apliakcione të vogla, sa kohë do të merrte nëse kemi 100 makina për t’i bërë 100 mini aplikacione?

Në një liqen, është një tokë ku ka zambakë. Çdo ditë ajo copë toke e dyfishon madhësinë. Nëse duhet 48 ditë që ajo cope toke të mbulon komplet liqenin, sa kohë do të merrtë që ajo tokë të mbulonte gjysmën e liqenit?

Më poshtë gjeni përgjigjet

5 cent

5 minuta

47 ditë.

MUND TË JU PËLQEJNË