Po kërkoni të humbni peshë? Të fjeturit kështu mund t’iu ndihmojë.

Kur jeni zhveshur, trupi juaj punon më shumë për të mbajtur ngrohtësinë trupore.

Kjo shkakton që ajo të djeg më shumë energji sesa zakonisht – si dhe përshpejton metabolizmin.

Një studim i botuar në Institutin Kombëtar të SHBA mbështeti këtë teori.

Ajo zbuloi se yndyra ngjyrë kafe – e cila nevojitet për të djegur kalori – u rrit në pjesëmarrësit që iu vinte ftohtë.

“Pas një muaji të ekspozimit ndaj të ftohtit të lehtë, pjesëmarrësit kishin një rritje prej 42% të vëllimit të yndyrës në kafe dhe një rritje prej 10% në aktivitetin metabolik të yndyrës”, deklaruan rezultatet e studimit.

Një revistë mjekësore gjithashtu rekomandon që të shpenzoni të paktën dy orë në ditë me veshje minimale, me qëllim të humbjes së peshës.

MUND TË JU PËLQEJNË