Secila pjesë e trupit tregon ndonjë sëmundje në trupin tonë, mirëpo sytë tregojnë në mënyra të ndryshme se diçka nuk shkon me organizmin tonë.

Nëse shikojmë përmes dritares ose veten në pasqyrë, ndryshimet në sy mund të zbulojnë probleme të ndryshme shëndetësore.

Yndyra në gjak
Rrahja e shpeshtë e syrit mund të nënkuptojë se jemi në stres shumë të madh, dhe dridhja e kapakëve mund të jetë shenjë e mungesës së magnezit.

Nëse një unazë e bardhë-verdhë është formuar rreth syrit, ajo është plot me yndyrë dhe tregon një ndryshim të yndyrës.

Prania e tepërt e yndyrës në gjak është e rrezikshme dhe shoqërohet me rrezikun e infarktit.

Ngjyra e verdhë në sy është kryesisht shenjë e problemeve me lukth ose mëlçi.

Bllokim i syve dhe lëvizje e kufizuar
Bllokimi i syve dhe kufizimi i lëvizshmërisë shkaktohen nga sëmundja e Graves, një gjendje e zakonshme në të cilën sistemi imunitar sulmon gjëndrën tiroide dhe e bën të vështirë punën.

Mund të ketë edhe imazhe të dublikuara ose humbje të vizionit, ndër simptomat e sëmundjes janë diarreja, humbja e peshës dhe dridhja e duarve.

Unazë rreth irisit
Unaza gri-e bardhë rreth irisit, më saktë rreth kornesë, është shpesh rezultat i plakjes. Por te njerëzit nën moshën 45-vjeç ajo mund të çojë në rritjen e yndyrës në gjak.

Kjo flet për një çrregullim që mund të çojë në dëmtim ose humbje të vizionit.

Pamje e mjegulluar
Shikimi i turbullte dhe vizion i keq gjatë natës mund të jetë pasojë e diabetit. Nëse sëmundja nuk është e kontrolluar mirë, retinopatia diabetike mund të zhvillohet, e cila në fund çon në verbëri.

Pacientët me diabet këshillohen të kenë kontroll të rregullt vizual për të bërë ndryshime në kohë.

MUND TË JU PËLQEJNË