Nëse keni dyshime nëse duhet të qëndroni miq me ish-in tuaj, ky studim, i udhëhequr nga psikologë, do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë pse nuk është një ide e mirë për të qëndruar miq me ish.

Nuk mund të fikësh papritur ndjenjat
Njerëzit zakonisht mbesin miq me ish’et e tyre sepse nuk duan të mbarojnë gjërat ashpër dhe të përballen me një jetë pa një person që do të thotë aq shumë për ta. Njerëzit supozojnë se të mbeturit miq me një ish do ta lehtësojnë dhe zbusin goditjen e prishjes, por këtu janë gabim.

Është e natyrshme të mos dëshirosh të humbësh plotësisht një person të tillë të rëndësishëm në jetën tënde, por lidhja me ta pas ndarjes praktikisht do ta bëjë të pamundur të fshish ndjenjat që ke për ta. Pasi të filloni të ndjeheni rehat në shoqërinë e njëri-tjetrit përsëri, do të hiqni rojen tuaj dhe ato ndjenja romantike mund të kthehen, duke u bërë flluskë nën sipërfaqe edhe një herë.

Do të jetë më e vështirë për ju të vazhdoni më tej
Të jesh rreth e rrotull ish-it gjatë gjithë kohës, do ta bëjë më të vështirë për tu hequr qafe ndjenjat e humbjes dhe keqardhjes. Me fjalë të tjera, me siguri do të përjetoni ndjenja të përziera që do ta bëjnë procesin më të vështirë për ju. Pas një ndarje, njerëzve u duhet kohë për t’u shëruar dhe thjesht të reflektojnë në marrëdhënie, dhe kjo do të bëhet shumë më e vështirë nëse ata janë në shoqërinë e ish-të tyre gjatë gjithë kohës.

Ndonjëherë pas një ndarje, ju nuk mund t’i shihni gjërat qartë dhe duhet t’i jepni vetes kohë për të rikuperuar dhe kuptuar më mirë gjërat që ju kanë ndodhur, dhe të keni ish-in tuaj në jetën tuaj do t’i bëjë gjërat më të vështira se ato që janë tashmë.

Të dilni si miq si do të jetë e dhimbshme
Le ta pranojmë, askush nuk i pëlqen të vëzhgojë nga rreshti i parë kur ish i tyre po gjen një dashuri të re dhe fillon një marrëdhënie të re romantike. Por nëse vendosni të mbeteni miq me personin me të cilin dikur ishit romantikë, përgatituni të merreni me këto lloj situatash që gjithmonë do të jenë të vështira dhe të dhimbshme për tu parë.

Aq sa ne nuk duam ta pranojmë, kjo dhemb duke parë partnerin tonë të mëparshëm të lëvizë dhe të gjejë dashuri të re. Me të vërtetë thith që ata të jenë të dashuruar me dikë tjetër, dhe nëse dëshiron ta luash atë mirë apo jo, dhemb të shohësh ish duke bërë më mirë sesa ti.

Do t’ju pengojë të jeni të hapur për marrëdhënie të reja
Pasi të mbarojë një marrëdhënie, duhet ta lejoni veten të keni hapësirën e nevojshme për t’u ndrequr nga ndarja dhe përfundimisht të ktheheni atje në botën e takimit. Por varja me ish’in tuaj nuk do t’ju bëjë shumë mirë, dhe do të jetë e çuditshme për partnerët tuaj të mundshëm.

Imagjinoni se duhet t’i shpjegoni partnerit tuaj të ri, se po kaloni shumë kohë me ish’in tuaj. Ata ndoshta do të mendojnë se ju jeni ende të varur prej tyre dhe se nuk jeni gati për diçka të vërtetë. Ky është një flamur i kuq i caktuar dhe një ndërprerës i marrëveshjeve për shumë partnerë të mundshëm.

MUND TË JU PËLQEJNË