Mundohuni të mashtroni një grua dhe mbi të gjitha përpiquni ta bëni atë me një grua që tashmë është djegur. Ju kurrë nuk do të keni sukses! Intuita femërore është me të vërtetë një radar që është i aftë të kapë sinjale që të tjerët nuk i perceptojnë. Gjithashtu shohin shenja të paqarta për të parashikuar qëllimet e dikujt, për të nuhatur një rrezik.

Intuita femërore është më efikase sesa një agjent i FBI-së

Për disa mund të duket një ekzagjerim, por gjërat janë vërtetë kështu! Intuita femërore është në të vërtetë më efikase sesa një agjent i FBI. Para se të futemi në specifikat e kësaj aftësie të jashtëzakonshme, le të shohim se çfarë është intuita.

Intuita dhe zëri i brendshëm

Ne mund ta përcaktojmë atë si një zë të brendshëm që kap, parashikon, nuhat, udhëzon një veprim sesa një tjetër. Është ai aktivitet mendor që nuk vazhdon hap pas hapi si të menduarit normal racional. Intuita femërore është ajo ndjenjë e cila ju bën të ndiheni një vend i njohur ose, përkundrazi, paralajmëron për një rrezik të mundshëm.

Kjo aftësi për të parë përtej paraqitjeve normale dhe për të hamendësuar nëse është e drejtë t’i besosh një personi ose, është më e përshtatshme, të distancohesh. Intuita dhe intuitat i përkasin si burrave ashtu edhe grave, por zakonisht është specialitet femëror. Ato i përkasin një zone cerebrale të destinuar për të shmangur rreziqet, për të kapur nuanca dhe detaje. Një radar që aktivizohet automatikisht kur dëgjohen sinjalet e rrezikut ose kur jeni në një mjedis të ri dhe të panjohur.

Kjo është arsyeja pse themi që kjo specifik i bën gratë më efikase sesa një agjent i FBI! Ekzistojnë aspekte të jetës së një gruaje ose situata specifike që nxisin intuitën në një mënyrë vërtet të pabesueshme. Vëzhgoni një nënë me një fëmijë të vogël në një mjedis të ri. Asgjë nuk i shpëton asaj, dhe në fakt ka aftësinë të kapë të gjitha gjërat në një mënyrë të jashtëzakonshme. Ose përpiquni të mashtroni një grua vërtet të dashuruar, të shpikni një justifikim për të ose të përpiqeni ta mashtroni.

Mënyra e të parit, duke bërë pyetje, për të kuptuar të vërtetën është identike me sjelljen e detektivit më të mirë! Sepse kur bëhet fjalë për mbrojtjen ose mashtrimin, gratë kanë aktivitet truri të ndryshëm nga ai i burrave.

Disa studime mbi këtë temë

Një hulumtim i përbashkët nga Universitetet e Londrës dhe Barcelonës përfshiu dhe studioi mbi 500 njerëz për të përcaktuar proceset mendore të pavetëdijshme. Ishte jashtëzakonisht e qartë se si ky specialitet mendor, i cili udhëton në shtigje paralele në lidhje me mendimin reflektues, i përket universit femëror.

Sipas studimeve kjo është për shkak të nivelit të testosteronit të pranishëm në mitër gjatë shtatzënisë dhe nga përthithja e vogël e tij nga fetusi. Sa më e ulët përthithja e testosteronit, aq më e zhvilluar është kjo dhuratë mendore dhe e sjelljes!

MUND TË JU PËLQEJNË