Ka mënyra të ndryshme për të punuar vullnetarisht dhe për të ndihmuar të tjerët. Sepse të jesh vullnetar nuk është aq e thjeshtë, sidomos kur merresh me spitale dhe fëmijë të shtruar në to. Një djalë tridhjetë e katër vjeç, emri i të cilit është Ricky Mena, është një shembull i mrekullueshëm, megjithëse fëmijët e njohin më shumë si Spiderman.

Historia e tij lindi pak rastësisht, në një periudhë të karakterizuar nga vështirësi të thella ekonomike: “Unë isha në një krizë ekonomike dhe flija në divanin e një shoku”. Megjithatë, një ditë, ai zbuloi se ajo që dëshironte të bënte në jetën e tij ishte të ndihmonte njerëzit dhe të rrëmbente një buzëqeshje prej tyre. “Në ëndërr takova gjyshen, e cila vdiq disa muaj më parë. Ajo u mbështet në shpatullën time dhe tha që kishte diçka për të më treguar. Më çoi në një shkollë të vjetër ku po shfaqnin një film. Në këtë film, një burrë i veshur si një superhero shkoi në spital dhe gjeti qindra fëmijë të lidhur me tuba. Atëherë, ai u solli atyre lodra dhe i fotografoi. Fëmijët u lumturuan. Pashë gjyshen dhe e pyeta se çfarë lidhje kishte e gjithë kjo me mua. Ajo më pa dhe më tha: ‘Ky je ti dhe kur të zgjohesh kjo do të jetë ajo që do të bësh”, tha ai.

Pasi u zgjua, ai vendosi të ndiqte ëndrrën dhe atë që i kishte thënë gjyshja. Për këtë arsye, ai shiti makinën e tij dhe bleu një kostum për t’u maskuar si Spiderman, superheroi i cili lufton me njerëzit e këqij për të ndihmuar ata të mirë. Sidoqoftë, në fillimet e tij, Ricky Mena nuk u pranua nga disa spitale, për shkak të mungesës së përvojës të tij me fëmijët. Sidoqoftë, ai e arriti qëllimin e tij. Pas një refuzimi tjetër, nëna e një fëmije të sëmurë iu afrua dhe e pyeti: “Ti punon për spitalin apo për Zotin”. Djali u përgjigj se ai punoi për Zotin dhe, që nga ai moment, ai filloi të vizitojë fëmijën e saj, së pari: “Unë fsheha kostumin në çantë, u ndërrova në një banjë afër dhomës së tij dhe pastaj vrapova tek ai”.

Që nga ai moment, Spiderman filloi të ishte pjesë e tij dhe, ngadalë, ai filloi të ndihmojë shumë fëmijë që po përballeshin me betejat e tyre më të vështira. “Kjo përvojë më jep shumë gëzim dhe shumë dhimbje. Sa herë që del një buzëqeshje unë mezi mbaj veten”, tha ai.

Sidoqoftë, vitet e fundit, Ricky Mena ka themeluar fondacionin e tij ‘Heart of a Hero’, ku të ardhurat që mblidhen shkojnë për financimin e kërkimit, blerjen e lodrave dhe qëndrimin pranë fëmijëve që kanë më shumë nevojë.

MUND TË JU PËLQEJNË