Fenomeni “Efekti i udhëtimit të kthimit”, është shumë interesant, që të jep përshtypjen se udhëtimet janë më të shkurtra kur ktheheni në shtëpi, sesa kur largoheni nga shtëpia.

Efekti i kthimit nga një udhëtim është thjesht një iluzion i trurit tuaj që rishikon të kaluarën.

Sipas një studimi në revistën ”Hippocampus”, ndodh për shkak se frika mund të shkaktojë që të ngadalësohet koha, ndërsa përsëritja ose të qenit “në një zonë të njohur” mund ta bëjë atë të duket sikur koha kalon më shpejt.

Ky fenomen mund të ndodhë ndodhë sepse ju nënvlerësoni kohën që do t’ju duhet për të arritur në destinacion duke ju lënë të zhgënjyer kur zgjat më shumë se sa keni menduar dhe ka gjasa të mbivlerësoni kohën që duhet të marrë për t’u kthyer.

MUND TË JU PËLQEJNË