Ata që kanë vëllezër më të vjetër e dinë që rritja me të është e vështirë, por në të njëjtën kohë, është gjithashtu një nga gjërat më të bekuara që mund të ju ndodhë. Ndonjëherë ai mund të ju dëbojë dhe t’ju bëjë të dëshironi të tirhiqni flokët tuaj, por ai gjithmonë do t’ju dashurojë pa kushte.

1. Ai mund t’ju prezantojë me sporte.
Vëllezërit pëlqejnë të jenë konkurrues dhe të kesh një vëlla më të madh do të thotë të kesh një partner në pothuajse çdo sport gjatë gjithë fëmijërisë suaj. Nëse ju pëlqejnë aktivitetet sportive, shanset janë që të keni shumë kujtime duke luajtur me të në fëmijërinë tuaj.

2. Ai mund t’ju mësojë se si të jeni ‘cool’.
Vëllai juaj i madh ka një ndikim të madh në jetën tuaj, dhe ai është ndoshta ai që ju kërkoni, edhe nëse nuk e dini. Ai do t’ju mësojë të gjithëve rreth tendencave të fundit, muzikës dhe si të veproni mirë, pa e turpëruar veten. Kur bëhet fjalë për pothuajse gjithçka ka për të mësuar, rreth botës dhe si të jesh i ftohtë, me siguri do ta mësosh atë nga vëllai juaj.

3. Ai mund t’ju mësojë se si të qëndroni në këmbë për veten tuaj.
Vëllai juaj i madh do t’ju mësojë gjithçka që di për jetën dhe do ta bëjë atë misionin e tij për të bërë një person të patrembur nga ju. Vëllezërit e moshuar kanë një tendencë për t’u pozicionuar si modele të roleve për vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël dhe nuk do t’ju lejojnë kurrë të dilni në botë të papërgatitur.

4. Ju jeni miq me miqtë e tij dhe të gjithë mund t’ju mbrojnë.
Jo vetëm që vëllai juaj më i madh do t’ju mbrojë, por të gjithë miqtë e tij do të jenë gjithmonë atje për t’ju larguar nga telashet, nëse do të jetë nevoja. Miqtë më të mirë të vëllait tuaj do t’ju trajtojnë si një prej tyre, kështu që është mirë të dini se keni shumë njerëz që kërkojnë nga ju.

5. Ai nuk ju lejon të bëni të njëjtat gabime që ai i ka bërë.
Vëllai juaj do të jetë gjithnjë një hap përpara në jetë, përsa i përket përvojës, dhe ai do ta përdorë atë përvojë për t’ju thënë se çfarë duhet dhe nuk duhet të bëni në jetë. Ai tashmë ka ecur në rrugën për të cilën do të ecni dhe ai gjithmonë do t’ju tregojë se cila është gjëja e duhur për të bërë, nga përvoja e tij.

6. Ai e di se çfarë është më e mira për ju
Edhe pse ai mund të ju ngacmon herë pas here, vëllai juaj i madh nuk do t’ju lejojë të bëni zgjedhje të gabuara kur ka rëndësi. Ai gjithmonë do të sigurohet që të qëndroni në rrugën e duhur dhe të bëni gjënë e duhur, dhe madje edhe nëse nuk e shihni atë, ai do të jetë gjithmonë atje duke ju shikuar, për t’u siguruar që nuk po ju shkojnë gjërat keq.

MUND TË JU PËLQEJNË