Fëmijët e parë janë padyshim fëmijë të veçantë që ndryshojnë jetën përgjithmonë. Ata janë ata që u japin njerëzve dhuratën e madhe të prindërimit dhe më vonë ndezin jetën e tyre çdo ditë tjetër. Sipas teorisë së Adlerit, fëmijët më të vjetër janë zakonisht më të përgjegjuarit dhe të besuarit dhe janë dikush që çdo prind duhet të ketë në jetën e tyre.

Ata janë rritur shumë herët.
Fëmijët më të vjetër nuk janë akoma të rritur por nuk janë as fëmijë. Kur ata marrin një motër apo vëlla më të vogël, nuk ka zgjidhje tjetër për ta, përveçse të rriten dhe të marrin pozicionin e një personi të përgjegjshëm dhe të ndjeshëm. Për më tepër, ata fillojnë të dëgjojnë frazën, “Ju jeni një fëmijë i madh tani”, më shpesh, dhe kur ata e dëgjojnë atë çdo ditë, ata bëhen pikërisht kështu.

Ata janë më të mençur sesa mendohet të jenë.
Detyrimi për t’u rritur më shpejt bën që fëmija më i madh të bëhet më i zgjuar. Ata i shikojnë të rriturit ashtu siç nuk e bën askush tjetër sepse ndiejnë një sens përgjegjësie. Ata kanë ngecur diku midis të rriturve dhe një fëmije, dhe shpesh shërbejnë si një udhëzues në mes. Prindërit shpesh i përfshijnë ata në problemet e të rriturve. Me kalimin e kohës, ata madje bëhen këshilltarë dhe prindërit fillojnë t’i dëgjojnë ata dhe vlerësojnë mendimin e tyre.

Ata bëjnë më shumë sesa duhet.
Fëmijët që kanë motrat më të vegjël bëjnë më shumë sesa miqtë e tyre që nuk kanë asnjë. Ata kanë më shumë punë dhe më shumë përgjegjësi, dhe nuk e zotërojnë plotësisht kohën e lirë pasi e ndajnë atë me fëmijët e tjerë.

Ata janë ndihmësit tuaj më të mirë.
Është thjesht e pamundur të trajtosh gjithçka, veçanërisht kur keni disa fëmijë për të mbajtur vëmendjen. Kemi vetëm 2 duar, por i parëlinduri juaj ka edhe 2 të tjera dhe ato ju ndihmojnë aq sa munden. Ata janë dado më e mirë për fëmijët e vegjël dhe shërbejnë si dora juaj e djathtë dhe shpëtuesi juaj i jetës kur keni nevojë për ndihmë.

Ata janë vëllezërit dhe motrat më të mirë të mundshëm.
Ndërsa ata mund të jenë thjesht fëmijë, ata kujdesen shumë për motrat dhe motrat e tyre, me të vërtetë i duan ata dhe me të vërtetë luajnë me ta, ndryshe nga shumë të rritur. Bujare, të kujdesshme, të mençur dhe argëtuese, ata janë një shembull i shkëlqyeshëm dhe modelet më të mira për të kërkuar. Dhe nëse keni bërë diçka të drejtë një herë, të tjerët do të ndjekin në të njëjtën rrugë.

MUND TË JU PËLQEJNË