Ideja që gratë me flokë të gjatë konsiderohen si një bashkëshorte më e dëshirueshme në sytë e burrave mbështetet prej dekadash nga kultura popullore dhe psikologjia evolucionare.

Sidoqoftë, një studim sugjeron që flokët e shkurtër shoqërohen me aspekte të ndryshme të tërheqjes femërore. Gratë me flokë të gjatë shihen si “të shëndetshme” dhe “inteligjente”, ndërsa ato me flokë të shkurtër konsiderohen si “të kujdesshme” dhe “femërore”.

Në fund të fundit, secila ka preferencën e vet, por ka disa arsye pse disa burra tërhiqen nga zonjat me flokë të shkurtra.

-Flokët e shkurtër marrin më shumë vëmendje.

-Ata mund të shohin më mirë fytyrën dhe qafën tuaj.

-Flokët e shkurtër u kujtojnë burrave të famshmet tërheqëse.

-Gratë me flokë të shkurtër kërkojnë më pak kujdes.

-Flokë të shkurtër = besim

-Shpesh do të thotë që një grua kujdeset për pamjen e saj.

MUND TË JU PËLQEJNË