Viti 2019 përfundoi pa ngritjen e ndonjë aktakuze për afera korruptive për personat e profilit të lartë.

Pavarësisht që Prokuroria Speciale e Kosovës bëri të ditur se ka zgjidhur 94% të rasteve të këtij lloji, sipas monitoruesve të seancave gjyqësore asnjë rast i vetëm nuk është ngritur për zyrtarët e profilit të lartë, shkruan sot Zëri.

Asnjë rast i vetëm i ngritjes së aktakuzave për profilet e larta lidhur me afera korruptive nuk është shënuar gjatë 2019-s.

Edhe pse Prokuroria Speciale e Kosovës njoftoi se ka zgjidhur 263 raste që kanë të bëjnë me këto afera, sipas monitoruesve të sistemit të drejtësisë asnjë nuk ka të bëjë me persona të profilit të lartë.

Të njëjtit këtë e cilësojnë si dështim të drejtësisë në vend, teksa pohojnë se kjo tregon që prokurorët janë duke ikur nga përgjegjësia e ushtrimit të mandatit kushtetues dhe ligjor.

Së fundmi Gjykata Themelore në Prishtinë ka marrë vendim që të akuzuarit në rastin “Pronto” të lirohen nga akuza.

MUND TË JU PËLQEJNË