Për shkak të kontakteve me njerëz të infektuar me koronavirus, disa zyrtarë policorë janë detyruar të vetizolohen.

Me rekomandim të mjekëve, deri tash 5 prej tyre janë në izolim.

Nga Policia kanë bërë të ditur se kanë marrë masa mbrojtëse ndaj pjesëtarëve të PK-së si dhe janë dezinfektuar hapësirat.

Ani pse pjesa më e madhe janë anuluar, nuk janë ndalur plotësisht fluturimet drejt Kosovës.

E kjo po ndodhë edhe duke e ditur se të gjitha rastet e koronavirusit në Kosovë kanë ardhur nga vendet e tjera.

E sipas burimeve të T7 kjo ka prekur edhe Policinë.

5 prej tyre sipas të njejtit burim janë rekomanduar që të veteizolohen.

E zyrtarisht Policia e Kosovës ka bërë të ditur se disa pjesëtarë të saj të kthyer nga jashtë janë vetëizoluar me rekomandimin e mjekëve.
Nderkaq një numër i zyrtareve policor te cilët kane sëmundje te renda dhe një pjese e stafit civil janë liruar, përderisa një pjese e tyre sipas nevoje kryejnë detyra administrative përmes pajisjeve elektronike.

E për të parandaluar që pjesëtarët e forcave të rendit të preken nga virusi në fjalë, janë marrë edhe masat mbrojtëse.

Ne Policinë e Kosovës thonë se  të gjitha aktivitetet dhe masat e deritanishme janë ndërmarrë në koordinim të plotë me të gjitha institucionet kompetente në fushën e shëndetësisë .

Ndryshe Policia po vazhdon punën e saj me orare të zakonshme dhe sipas nevojës dhe planifikimeve me orar te zgjatur .

Shikoni videon: 

MUND TË JU PËLQEJNË