Ndonëse në vazhdimësi kanë pohuar se koalicioni qeverisës është duke funksionuar siç duhet, zyrtarë të koalicionit PAN, gjegjësisht të AAK-së dhe të Nismës Socialdemokrate, ditëve të fundit janë përplasur ashpër mes vete.

Përplasja e tyre përmes replikave publike ka ardhur si rrjedhojë e deklarimit të deputetit të AAK-së Muharrem Nitajt, i cili teksa ka folur për mundësinë e rrëzimit të Qeverisë ka thënë se ka lloj-lloj thashethemesh, duke përfshirë edhe atë se lideri i Nismës, Fatmir Limaj, do të kthehet në PDK.

Si pasojë e kësaj zyrtarë të Nismës kanë dalë menjëherë me reagime të njëpasnjëshme në publik. Disa prej tyre madje kanë kërkuar që partitë në pushtet të ulen të diskutojnë dhe të merren vesh për zgjedhje të parakohshme. Mirëpo Nitaj ka thënë se deklarata e tij është keqkuptuar totalisht nga zyrtarët e Nismës.

Pavarësisht kësaj, zgjedhje të parakohshme së fundi kanë kërkuar edhe disa anëtarë të PDK-së, sado që deputetët e këtij subjekti pa reshtur e kanë mohuar një opsion të tillë.

MUND TË JU PËLQEJNË