Një grua 41 vjeçare vuan nga një sëmundje e rrallë, që e bën atë të plaket tetë herë më shpejt sesa personat e tjerë në mbarë botën.

Tiffany Wedeking është një nga 156 personat në të gjithë botën që vuan me këtë sëmundje të rrallë.

Ajo që e bën interesante rastin e saj ,është se ajo është diagnostifikuar me këtë sëmundje kur ishte 12-vjeçe, dhe për këtë arsye konsiderohet si njeriu më i moshuar me këtë sëmundje, pasi zakonisht kjo sëmundje shfaqet në moshën 2-vjeçare dhe personat e prekur nuk jetojnë mbi moshën 12-vjeçare.

Megjithatë ajo ka sfiduar parashikimet e mjekëve dhe kështu është personi më i vjetër me këtë sëmundje, duke lënë kështu pas Leon Botha që pa mbushur 26-vjet kishte ndërruar jetë.

Shenjat e plakjes së parakohshme sipas saj janë: rënia e flokëve, dhëmbëve, problemet me zemër dhe që peshon vetëm 26 kilogramë, por kjo adhuruese e flaktë e jogës bën një jetë krejtësisht normale, duke vrapuar çdo ditë dhe duke punuar si pastruese në një kompani.

MUND TË JU PËLQEJNË