Kush apo çfarë ju frymëzon dhe pse?

Sipërmarrësit më frymëzojnë për dy arsye: motivimi dhe aftësia për të nxitur veten për të mësuar dhe zhvilluar, shpesh pa asnjë nxitje apo shtytje ndaj dikujt tjetër. Mendja e tyre elastike e trajtimit të dështimit, duke e kuptuar se nuk është fundi, dhe as fatale.

Më cilët lloje njerëzish punoni më mirë dhe pse?

Punoj më mirë, dhe vetëm, me njerëz të mirë. Nëse njerëzit nuk janë të mirë nuk ka rëndësi se sa të zgjuar janë. Ata nuk do të punësohen nga unë. Përveç kësaj, jeta është shumë e shkurtër për të kaluar kohë me njerëz që të tërheqin poshtë. Njerëzit e bukur gjithashtu bëjnë më mirë për ekipet, dhe nga ana tjetër i bëjnë bizneset më të mira, sepse ata shpesh japin pa kushte, gjë që i bën të tjerët të ndihen mirë, duke fituar më shumë ndikim. Njerëz më me ndikim do të thotë: më shumë udhëheqës jozyrtarë dhe skuadra më të forta.

Cila është një nga sfidat më të mëdha që keni hasur deri më tani dhe pse?

Kur fillova biznesin tim, më duhej të lija plotësisht egon për të pasur sukses. Do të isha disi i llastuar, ngaqë isha udhëheqës i lartë në mjediset e korporatave, dhe ishte modesti të filloja nga zero e të mos isha në gjendje të përballoja çdokënd për të më ndihmuar në çdo gjë. Mësimi për të kuptuar dhe gjetur sukses në mënyra të reja dhe të ndryshme pa burime, ishte një nga gjërat më të vështira që kam bërë, dhe gjithashtu një nga gjërat më të dobishme dhe më të çmuara që kam bërë.

Cila është ajo për të cilën keni punuar dhe që sot jeni krenar? Pse?

Projekti im i parë në fillime, Queen Mary 2, që në atë kohë ishte anija më e madhe dhe më e shtrenjtë e ndërtuar ndonjëherë, qëndron shumë afër zemrës sime. Jam krenar për këtë, sepse ishte një shembull i jashtëzakonshëm i kënaqësisë së aftësisë sonë njerëzore për të bashkëpunuar, pa marrë parasysh përvojat, dallimet dhe prejardhjen. Ekipi ynë në bord përbëhej nga më shumë se 60 kombësi të ndryshme, të gjithë duke punuar drejt të njëjtave qëllime si një ekip.

Cili ka qenë një nga shpërblimet tuaja më të mëdha në biznes dhe pse?

Shpërblimi më i madh ka qenë takimi i shumë njerëzve të pabesueshëm, të cilëve u kam mësuar shumë dhe më kanë ndihmuar të rritem. Njëlloj i dobishëm, kam qenë në gjendje të ndihmoj të tjerët që dhe ata të mësojnë në mënyra të reja dhe të zhvillojnë karrierën dhe jetën e tyre. Kam takuar gjithë këta njerëz, sepse bëra një bast të hershëm për të lëvizur nëpër vertikalet e industrisë, për të mësuar sa më shumë që të ishte e mundur. Më ka detyruar të mos bëhem dembel dhe të kërkoj mënyra të reja për të mësuar nga njerëz që kanë arritur sukses në mënyra që ende nuk i kam të miat, shpesh në mjedise të panjohura dhe fillimisht të pakëndshme.

Duke u kthyer pas, çfarë këshille do t’i jepnit vetes tuaj më të vogël dhe pse?

Për veten time të vogël, them këtë: Provoni më të mirën për të kuptuar gjërat tuaja dhe besoni që pikat do të lidhen. Dije se shumica e gjërave nuk do të luajë në mënyrën që dëshironi ose imagjinoni, dhe kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Merrni rreziqe dhe ndiqni gjërat që ju nxisin, kështu që mund të kuptoni se çfarë është ajo që do të dëshiroje të bëje. Bëni gjithçka me qëllim dhe me qëllimin e të jetuarit të një jete ku kurrë nuk do të ndjeni nevojën që të shikoni pas dhe të thoni “Unë do të doja ta bëja atë”.

Cila është fjala që ju përshkruan dhe pse?

Kurioz. Nuk e di pse jam, por e di se çfarë bën. Më ndihmon të zgjidh problemet e paparashikueshme dhe komplekse në mënyra të reja dhe të ndryshme. Kurioziteti ushqen pasionin tim për t’i kapur gjërat.

Çfarë është një kompani, markë ose individ që admironi dhe pse?

Admiroj çdo kompani me të cilën kam punuar, për ndonjë arsye ose për një tjetër. Kryesisht, ajo ka ardhur nga secili prej bizneseve ku kam punuar, me performancën e disa gjërave dukshëm mirë. Gjithashtu, çdo përfitim nga disa njerëz të pabesueshëm që më kanë mësuar diçka të rëndësishme. Në përgjithësi admiroj njerëzit që punojnë me vetëmohim për të ndihmuar të tjerët.

Cila është ajo gjë që do të dëshironit të arrini këtë vit dhe pse?

Ashtu si çdo biznes që është duke u përgatitur për rritje eksponenciale, ka shumë punë themelore që duhet të bëhet, duke përfshirë gjetjen e njerëzve më të mëdhenj, zbatimin e sistemeve dhe proceseve, dhe përshtatjen e modelit operativ për t’u bërë më fleksibël. Kjo lloj pune është pak si rindërtimi i një aeroplani në mes të fluturimit, dhe unë do të doja ta përfundoja pa u rrëzuar, në mënyrë që të fokusohemi në shkallëzimin nga CHLOE në nivel kombëtar vitin e ardhshëm.

Cili është ai libër që ju mendoni çdo herë që duhet lexuar dhe pse?

“21 Mësime për shekullin e 21-të”. Në një botë plot zhurmë dhe pasiguri, qartësia është fuqi. Kam zbuluar se libri shkurton disa nga këto zhurma dhe ballafaqohet me disa nga pyetjet më urgjente në axhendën e sotme globale. Ai i dallon çështjet politike, teknologjike, sociale dhe ekzistenciale, dhe nxjerr në pah se si ato ndikojnë në jetën tonë të përditshme.

MUND TË JU PËLQEJNË