Ju ka ndodhur të ndëgjoni muzikë dhe të rrënqetheni?

Ndoshta ndonjë herë ju ka bërë të qani? Kjo mund të nënkuptoj që ju keni një lidhje të fuqishme me pjesë specifike të trurit tuaj.

Mathew Sach, i diplomuar në Hardvard, dëshiroi të zbuloi se pse disa njerëz kur ndëgjojnë muzikë rrënqethen, si dhe çka e shkakton këtë ndjenjë, raporton “WHMB”.

Eksperiment i tij, përfshiu 20 studentë, për të parë se si ndjehen ata kur ndëgjojnë muzikë. 10 studentë kanë pranuar se kanë pasur ndjenja të ndryshme kur kanë ndëgjuar muzikë. Pjesa tjetër nuk kanë ndjerë asgjë.

Çka është gjetur me këtë hulumtim, është se ata që kanë përjetuar këto ndjenja si rrënqethja kur kanë ndëgjuar muzikë, nënkupton se ata persona kishin fibra më të fortë të lidhura me disa pjesë të trurit.

Ideja qëndron se sa më shumë fibra rrisin efikasitetin në mes dy rajoneve të trurit, dhe kjo do të thotë që do të keni përpunim më efikas të këngëve. Gjithashtu, këto ndjenja nënkutpon një lidhje më të fortë me emocione. Po ashtu, që kujtimet e juaja janë të lidhura me një këngë dhe për këtë arsye mund të keni ndjenja kur ndëgjoni këngë. /Lajmi.net/

MUND TË JU PËLQEJNË