Më shumë se 20,000 njerëz në të gjithë Nju Jorkun kanë testuar pozitivë për koronavirusin, njoftoi Guvernatori i New York .

Andrew Cuomo në një konferencë shtypi të hënën.

“Në terma absolutë, Nju Jorku ka nevojë më të madhe për ndihmë në vend,” tha ai.

Këtu keni një përmbledhje të rasteve më të fundit të prekura nga koronavirusi në shtet:

20.875 raste pozitive, përfshirë 5,707 raste të reja.

16,000 njerëz u testuan brenda natës.

Deri më tani, janë testuar rreth 78,000 njerëz. Rreth 25% e të gjitha testimeve në shkallë vendi janë duke u bërë në Nju Jork.

13% e rasteve pozitive janë duke u shtruar në spital dhe shumica e tyre kanë nevojë për shtretër, raportoi CNN.

MUND TË JU PËLQEJNË