Nëse keni një motër, me siguri do ta dini përmbajtjen e këtij artikulli. Ajo është pjesë jona, e zemrës dhe shpirtit tonë. Ajo na njeh si askush, na ndihmon në momente të vështira dhe na mbështet edhe kur bëjmë gabime. Ta kesh atë përkrah është e rëndësishme. Prania e saj na ka ngushëlluar që kur ishim fëmijë. Pavarësisht diferencës së moshës apo shijeve të ndryshme personale, sepse e vetmja gjë që ka rëndësi është ta kemi çdo ditë pranë nesh.

Ajo mund të jetojë 1000 km larg nesh, ose afër shtëpisë sonë. E megjithatë, mungesa e saj ndihet gjithmonë. Është një lidhje unike që është krijuar në një mënyrë të veçantë. Ajo përfaqëson sigurinë e vetme të jetës sonë. Ne e ndihmojmë njëri-tjetrin të mbijetojmë, të luftojmë kundër botës. Për të arritur qëllimet dhe ëndrrat.

Le të krijojmë me të një lidhje që nuk ka gjasa të prishet. Natyrisht, debatet janë pjesë e paketës. Dhe sa herë zemërohemi kur bëjmë diçka të gabuar ose kur gabojmë!

Një motër është dhurata më e madhe që mund të marrim ndonjëherë.

Rritemi së bashku, zbulojmë botën, mësojmë artin e jetës. Bëhemi të shkëlqyera së bashku, marrim rrugë të ndryshme, diplomohemi, martohemi. Në ditën e dasmës, do të jetë motra jonë që do të na mbajë dorën para se të shkojmë në kishë. Ajo do të ketë lot në sy, dhe ne gjithashtu. Ne papritmas do të ndihemi të shkëlqyeshëm, duke menduar përsëri për lojërat e fëmijërisë, kur e pamë për herë të parë.

Ne do të jemi bashkë edhe kur të sjellim një fëmijë në jetë. Ajo do të na mbajë dorën, do të na inkurajojë. Ajo do të shoh sytë e nipit/mbesës, duke ndier një emocion të fortë në gjoks.

Ne nuk do të ishim asgjë pa të dhe ajo nuk do të ishte asgjë pa ne. Kështu funksionon lidhja biologjike, më personale dhe intime që mund të ekzistojë. Përqafojini, telefonojini, kërkojini.

“Nuk ka ngushëllim më ngushëllues se ai që gjendet në krahët e një motre”. Alice Walker. /Bota sot

MUND TË JU PËLQEJNË