Keni ngrënë bukë dhe jeni shtrirë menjëherë për të fjetur?

Apo pasi keni ngrënë bukë jeni dalë për të ecur? Mësoni çfarë nuk duhet të bëni pasi të keni ngrënë bukë.

Mos ecni: Ecja pengon në tretjen e ushqimeve.

Mos flini : Gjithashtu pengon në tretjen e ushqimeve.

Mos bëni banjë: Kjo bën që gjaku të qarkullojë më shumë nëpër duar, këmbë dhe trup se sa në stomak. Dobëson sistemin tretës.

Mos hani fruta: Kjo shkakton fryrje të stomakut. Frutat është mirë të hahen para buke sepse kjo ndikon për mirë në tretjen e tyre.

Mos pini çaj: Gjethet e çajit përmbajnë acid që ndikon negativisht për tretjen e proteinave (megjithëse këtu varet çfarë çaji përdorni, kjo këshillë më shumë është për të ashtuquajturin çajin kinez).

Mos e lironi rripin: Mund të shkaktoj bllokim apo ngatërrim të zorrëve.

Mos pini cigare: Megjithëse nuk duhet të pini asnjëherë cigare të paktën mos e bëni këtë menjëherë pas buke, pasi një cigare pas buke ka dëmin e dhjetë cigareve të pira më vonë.

MUND TË JU PËLQEJNË