A jeni vazhdimisht i stresuar? Nuk e di se si të pushoni pa pirë ilaçe? Mos u shqetëso, ekziston edhe një zgjidhje për ju, e cila është meditimi. Nëse vendosni ta praktikoni, qëndroni të përqendruar në ato që kanë më shumë rëndësi – largohuni nga mendimi i tepërt dhe shikimi i vetes.

Meditimi është një sugjerim i shkëlqyeshëm për këdo që shpesh është në ankth, nervoz dhe i stresuar.

Çdo forme e meditimit që ju praktikoni (ulur në heshtje dhe duke u përqendruar, duke përsëritur mantra…), përfundimi është që të përparoni mendjen, në mënyrë që të njihni mendimet që keni, jo si të vërtetë të nevojshme, por thjesht si mendime të zakonshme, të cilave nuk duhet t’u kushtoni shumë rëndësi.

Sipas një raporti të Mjekësisë së Brendshme JAMA, më shumë se 47 prova kanë treguar që programet e meditimit zvogëlojnë ankthin, depresionin dhe stresin, duke kontribuar në një cilësi më të mirë të jetës, transmeton KosovaPress.

Kur jeni i tensionuar, në përgjithësi i ktheni mendimet tuaja në të kaluarën, gjë që çon në ankth dhe depresion.

Ju jeni vazhdimisht nën tension dhe nuk mund të ndaloni së menduari negativisht. Meditimi do t’ju ndihmojë! Pse të mos e provoni?

MUND TË JU PËLQEJNË