Paraqitjen e parë para publikut e kishtenë vitin 1977 me këngën “Lute lute nëna bijen”.

Ndërkohë, talenti i këngëtares Rezie Osmani është zbuluar nga mësuesit e muzikës Ibrahim dhe Mustafë Hamiti nga Mushtishti dhe është mbështetur nga mësuesi i gjuhës shqipe Ali Selmanaj.

Ajo, ishte anëtare e shoqërisë kulturore artistike “Afërdita” nga Mushtishti dhe “Jehona” nga Theranda, shkruan “Kosovarja”.

Këngëtarja ka një opus të gjerë këngësh e albumesh muzikore, shumë të shitura e dëgjuara nga publiku, I cili e adhuron prej shumë vitesh, duke e bërë një nga këngëtaret më të kërkuara në vend.

Ka shumë këngë të reja, por ajo që mbetet shumë e dashur për publikun është “Pse u ndamë” e vitit 2011. Në këtë këngë, ajo kishte lënë një pjesë të shpirtit të saj, shkruan “Kosovarja”.

https://youtu.be/toAQfuHuRvc

MUND TË JU PËLQEJNË