Organizata Botërore e Shëndetësisë zbulon se ekziston vetëm një ‘rrezik i ulët’ i kapjes së virusit nga gazetat dhe mallrat e tjera të shpërndara.

SARS-CoV-2, virusi që shkakton pandeminë COVID-19 që shkatërron botën, mund të mbijetojë në maska ​​kirurgjikale të fytyrës deri në shtatë ditë, pretendojnë shkencëtarët, raporton “Daily Mail”.

Koronavirusi i romanit po studiohet me shpejtësi për të kuptuar se sa kohë mbetet ngjitëse në sipërfaqe të ndryshme dhe në kushte të caktuara.

Një pjesë e hulumtimit nga Hong Kong zbuloi se ‘një nivel i konsiderueshëm i virusit infektiv ende mund të zbulohej në shtresën e jashtme të një maskë kirurgjikale’ pas shtatë ditësh.

Por studiuesit nga raporti amerikan asnjë SARS-CoV-2 i zbatueshëm nuk u mat pas 24 orësh në karton, duke treguar që përdorimi i shërbimit postar është relativisht pa rrezik.

Shtypja e letrës, përfshirë gazetat, vret virusin në tre orë dhe ekspertët kanë njoftuar sot gjasat e infeksionit nga mallrat që janë transportuar është e ulët.

Sot u zbulua nga Organizata Botërore e Shëndetit se njerëzit nuk kanë gjasa të kontaminojnë mallrat tregtare, përfshirë ato që dërgohen përmes postës.

MUND TË JU PËLQEJNË