Parashqevi Simaku është një këngëtare e njohur shqiptare ndërsa repertori i saj përfshin një numër të madh këngësh e interpretimesh.

Ajo sot më së miri kujtohet më këngën “E duam lumturinë”.

Kënga “E duam lumturinë” është një këngë e kompozuar nga Pirro Çako. Këngëtarja Parashqevi Simaku, me po këtë këngë në vitin 1988 fitoi çmimin e parë te Festivali i 27-të i Këngës në RTSH. Kjo këngë për shkak të tekstit e interpretimit të fuqishëm është bërë një himn i dashurisë dhe sakrificave të nënave për fëmijët.

Kjo këngë fillon me një interpretim të këndshëm nga një kor që përbëhet nga fëmijët për të vazhduar më pas me interpretimin e këngëtares Parashqevi Simaku.

Kur një zog, një pëllumb ne shikojmë

duam krahë si ata të fluturojmë

zemra jonë tik e tak kur troket

me zemrat flet

Në çdo stinë kudo janë pranverojnë

dhe në sy ata mbajnë jetën tonë

dashurinë, lumturinë e pafund

me ëndrra shumë

Kanë një botë me ëndrra

janë të vegjël shumë

mos lëndoni nënat

syrin e pagjumë

(2 herë)

Të gjitha do i dhuroja

kaq të lumtur ti shikoja

dhe fëmijët në gjithë globin
anembanë

Mos ja u prishni lumturinë

mos iu prekni dashurinë

as kërrkush mos ta provojë

se nënat s’ju lejojnë

Fjala “Nënë” kudo në botë

zgjon në zemra dashurinë

mirëmëngjes jetës i thotë

se nëna e lind njerinë.

Kjo dorë që e tundi djepin

gjithë botën e sundon oooooooooo ooooooo oooooo

Mos ja u prishni ëndrrat

janë të vegjël shumë

Mos lëndoni nënat

syrin e pagjumë

(2 herë)
Të gjitha do i dhuroja

kaq të lumtur ti shikoja

dhe fëmijët në gjithë globin

anembanë

Mos ja u prishni lumturinë

mos ja u prekni dashurinë

as kërrkush mos ta provojë

se nënat s’ju lejojnë

Fjala “Nënë” kudo në botë

zgjon në zemra dashurinë

mirëmëngjes jetës i thonë

se nëna e lind njerin

Kjo dorë që e tundi djepin

gjithë boten e gëzon oooooooooo ooooooo oooooo

MUND TË JU PËLQEJNË