Disa zakone ndonjëherë janë të pranishme që nga fillimi i marrëdhënies, në raste të tjera zhvillohen me kalimin e kohës: substanca nuk ndryshon sepse ekzistojnë zakone që dëmtojnë marrëdhënien në çift dhe që duhet të shmangen me çdo kusht.

Rutina dhe mërzia janë armiqtë më të këqij të një marrëdhënie të gjallë dhe të kënaqshme: këtu janë dhjetë zakonet e këqija që duhen shmangur, nëse marrëdhënia sapo ka filluar, apo nëse është një marrëdhënie që ka shumë vite.

Gënjeshtra – Një marrëdhënie dashurie bazohet në besimin e ndërsjellë. Gënjeshtra është e barabartë me tradhtinë e këtij besimi, pavarësisht arsyes që na shtyn të mos themi të vërtetën. Sigurisht, të jesh i sinqertë nuk do të thotë të përdorësh të vërtetën si një armë të hapur: disa deklarata “të pakëndshme”, siç janë ato që lidhen me pamjen e personit (“ky model flokësh të tregon 10 vjet më të madh!”) duhen thënë me takt dhe në momentin e duhur. Edhe të ashtuquajturat “gënjeshtra të bardha” duhet të përdoren me mençuri.

Nuk lufton asnjëherë – Të mos kesh mosmarrëveshje me njëri-tjetrin është më keq sa grindja e vazhdueshme. Meqenëse të mos pajtohesh, të paktën ndonjëherë, është e pamundur, fakti i të mos luftuarit asnjëherë do të thotë që njëri nga të dy heq dorë nga konfrontimi. Pasoja? Një shpërthim i pakontrolluar.

Hiqni dorë nga pasionet tuaja – Ai e do futbollin, ajo i pëlqen blerjet: pse të heqësh dorë nga një moment në të cilin secili kultivon atë që do? Një moment i përjavshëm, i pajtuar dhe i menaxhuar me pak fleksibilitet, mund t’i bëjë të gjithë të bien dakord dhe gjithashtu të jenë të mirë për çiftin.

Neglizhoni miqtë – Kur dy njerëz duan njëri-tjetrin, është e lehtë për ta të kenë sy vetëm për njëri-tjetrin. Por nëse kjo është normale në fazën e parë të rënies në dashuri, në planin afatgjatë është një zakon i dëmshëm. Frekuentimi i miqve dhe njerëzve të familjeve të origjinës do të thotë të ushqesh një rrjet marrëdhëniesh me të cilat ushqehet edhe marrëdhënia. Gjithashtu të qenit vetëm dhe gjithmonë me të njëjtin person mund të bëhet një mërzitje e vërtetë.

Nuk kujdeseni për pamjen tuaj – Të kesh një pamje tërheqëse nuk përdoret vetëm për të na bërë të dëshirueshëm në sytë e partnerit: është një formë e respektit për veten tonë që duhet të kultivohet në çdo kohë. Të keni një pamje të rregullt dhe të këndshme nuk do të thotë të hiqni dorë nga rrobat e rehatshme, thjesht shmangni tepricat, siç janë bikutinat e flokëve çdo natë në kokën tuaj ose pizhamat prej pelushi deri në fund të korrikut.

Nuk bëni sport – Aktiviteti fizik është i mirë për të qëndruar në formë, për shëndetin dhe gjithashtu për një marrëdhënie intime sa më të mirë. Prandaj, të praktikosh një sport me partnerin mund të jetë një mënyrë e këndshme për të kaluar kohë së bashku dhe për të motivuar njëri-tjetrin.

Merrni tjetrin si të mirëqenë – Ne kemi qenë së bashku për një kohë të gjatë dhe prania e tjetrit duket pothuajse një rutinë. Pavarësisht kësaj nuk duhet të harrojmë të falënderojmë nëse ai na bën një favor.

Nuk uleni në tryezë për të ngrënë së bashku – Ushqimi është një moment i ndarjes, ku ndaleni për një moment dhe së bashku me ushqimin, ndani mendimet dhe gjërat e ditës. Për këtë arsye, të paktën në mbrëmje ose në mëngjes, është mirë të mos hiqni dorë.

Jetoni me smartphone-in tuaj – Jeta virtuale ka tendencë të mbingarkojë jetën reale, me efekte toksike tek partnerët individualë, por mbi të gjitha në çift. Duhet të mësojmë të largohemi nga telefoni, asnjëherë nuk duhet ta vendosim atë në tryezë, nëse nuk mund të rezistojmë, në një moment të caktuar të ditës, duhet të biem dakord me partnerin për ta fikur plotësisht, të jemi “përfundimisht vetëm”.

E teproni me pseudonimet – Duket pa kuptim, por shumë shpesh adresimi i partnerit tuaj me pseudonime qesharake, sado të dashur, mund të ketë efekte negative në sferën erotike.

MUND TË JU PËLQEJNË